SMIJEH ZA KRAJ

VIDEO: FILMSKE PREMIJERE Tri nove domaće komedije koje će nas nasmijavati u kinima u prosincu

'Zvizdan' Dalibora Matanića ostvaruje vrlo dobar rezultat u kinima, a tri naslova koja dolaze privući će još veći broj gledatelja, očekuje ravnatelj HAVC-a Hrvoje Hribar

Pod geslom 'U kinu je bolje!' u dvorani Müller zagrebačkog kina Europa predstavnici Hrvatskog audiovizualnog centra danas su predstavili domaće filmove koji u narednim mjesecima dolaze na kino repertoar. Riječ je o komedijama Život je truba Antonia Nuića, Narodni heroj Ljiljan Vidić Ivana-Gorana Viteza i ZG80 Igora Šeregija.

Ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra Hrvoje Hribar kazao je kako odličan Zvizdan Dalibora Matanića, nakon uspjeha po festivalima diljem svijeta, ostvaruje vrlo dobar rezultat u kinima, te da će tri naslova koja dolaze privući još veći broj gledatelja. "Počelo je s dobrom pričom Zvizdana, a nastavlja se s uzbudljivim i silno zabavnim naslovima. U velikim i malim, korporativnim i privatnim nezavisnim kinima vlada mir, dobar ton, toplo je, nema televizijskih vijesti ni loših informacija, ali zato će biti obilje naših dobrih filmova", poručio je Hribar. 'Zvizdan' je do sada u kinima pogledalo više od 42 tisuće ljudi.

Kao što je Zvizdan u prvom tjednu distribucije obišao pet gradova, tako će i prvi u nizu najavljenih filmova koji stiže u kina - Život je truba Antonia Nuića, obići pet hrvatskih gradova. Film u distribuciju kreće 3. prosinca, a ekipa Trube će nakon premijere 1. prosinca gostovati u Rijeci, Daruvaru, Čakovcu, Samoboru i Bjelovaru.

Antonio Nuić, redatelj filma 'Život je truba' (foto: Bruno Konjević / CROPIX)

Film prati mladi zagrebački par – opuštenog jazz trubača Buru ( Bojan Navojec) i njegovu suprugu Janu ( Iva Babić) te njihove obitelji. "Život je truba pokazat će da je život jedno veselo hedonističko zbivanje ako ga odlučimo tako doživjeti", kazao je Nuić.

'Život je truba' - trailer

Iza Nuićevog filma, na repertoar 31. prosinca stiže "najveća komedija od 1945.", Narodni heroj Ljiljan Vidić u režiji Ivana-Gorana Viteza. Ova komedija smještena u Drugi svjetski rat donosi priču o mladom seoskom pjesniku Ljiljanu kojeg obuzme ratni vihor te ga raznosi po ključnim mjestima naše junačke prošlosti. Ljiljan se pridružuje partizanskoj četi s odvažnim planom kako privesti rat kraju.

Redatelj Ivan Goran Vitez: "U foršpan nismo stavili najbolje fore" (foto: Bruno Konjević / CROPIX)

"U foršpan nismo stavili najbolje fore", našalio se Vitez i pozvao publiku da Staru godinu provede u kinu. "Koliko će film igrati u kinima ovisit će o publici", kazao je na kraju Vitez.

'Narodni heroj Ljiljan Vidić' - trailer

Na proljeće 2016. u kina stiže i debitantski dugometražni film Igora Šeregija ZG80. Ova navijačka komedija, svojevrsni prednastavak Metastaza, vodi nas u Beograd krajem 80-ih godina prošlog stoljeća gdje susrećemo nešto mlađeg Krpu, Kizu, Deju, Filipa i neke nove likove koji ih prate na gostovanje Bad Blue Boysa u Beogradu.

"Devedeset posto filma odvija se u Beogradu i prati gostovanje Dinama kod Crvene zvezde. To je jedan zgodan miks hrvatskih i srpskih ekstermista na jednom mjestu", kazao je Šeregi.

Igor Šeregi, redatelj navijačke komedije 'ZG80' (foto: Bruno Konjević / CROPIX)

Predstavljanju su nazočili i glumci, producenti i distributeri najavljenih filmova, poput Mirele Brekalo, Tene Jeić Gajski, Bojana Navojca, Renea Bitorajca, Marka Cindrića, Filipa Detelića, Kristijana Jajića, Ivana Đuričića i Borisa T. Matića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 18:12