FILM

VIDEO: 'MUTNE VODE' Sudska drama o teflon tavama još je jedno razočaravajuće djelo Todda Haynesa

 

Čudna je karijera filmaša Todda Haynesa koji je još donedavno kotirao u vrhu holivudskih autora. Lezbijska drama “Carol” s Cate Blanchett i Rooney Mara mnogima je bio jedan od najboljih filmova 2015. a dobila je i 6 nominacija za Oscara i nagradu za najbolju glumicu u Cannesu (Mara).

Uslijedio je bizaran film “Muzej čudesa”, o dvoje djece koji u razmaku od pola stoljeća imaju slične probleme, a “Mutne vode” još su veće iznenađenje (pa i razočaranje), sudska drama koja bi s manje atraktivnom glumačkom postavom lako prošla kao tv proizvod.

Inače, zasnovana je na prilično zanimljivom slučaju, naime, možda još uvijek pratite polemiku o tome jesu li teflon tave kancerogene ili ne. Na tako nešto nabasao je odvjetnik Robert Bollet (Mark Ruffalo), koji krajem prošlog milenija otkriva da su krave na farmi na kojoj se igrao kao dječak počele masovno ugibati. Krivac je moćna kompanija Dupont, ona je otrovala vodu u tom kraju i ne pada joj na pamet da prizna krivnju.

Pa dok je Ruffalo još uvjerljiv kao borac protiv “Golijata”, nejasno je što u filmu radi Anne Hathaway u blijedoj ulozi njegove supruge. Na kraju nam poruče da smo sigurno otrovani ukoliko smo ikad kupili teflon tavu. Tek da nas uznemire.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 13:45