NEKA NOVA AKCIJSKA JUNAKINJA

VIDEO: NAJPOZNATIJA ARHEOLOGINJA NA SVIJETU VRAĆA SE U NOVOM 'TOMB RAIDERU' Buntovna Lara pokušava otkriti kako je zapravo nestao njezin otac

Alicia Vikander kao Lara Croft
 Warner Bros. / YOUTUBE
 

Obožavatelji najpoznatije arheologinje iz svijeta video igara došli su na svoje kada je u utorak objavljen trailer za film Tomb Raider s Alicijom Vikander u ulozi heroine Lare Croft, piše Deadline Hollywood.

Najava za film koji u kina dolazi 16. ožujka 2018. godine prepun je akcije i poznatih lica kao što su Kristin Scott Thomas, Dominic West, Walton Goggins i Daniel Wu. Zanimljivo je da su se filmaši koji stoje iz filma na čelu s redateljem Roarom Uthaugom odlučili držati estetike lika koji je 2013. godine promijenjen kada je studio za razvoj video igara Crystal Dynamics preuzeo izradu igara s Larom Croft u glavnoj ulozi.

Priča filma prati Laru, kćer ekscentričnog avanturiste koji je nestao kada je bila tinejdžerica. Lara sada ima 21 godinu i njezin besciljni život se svodi na krpanje kraja s krajem uz pomoć novca koji zarađuje kao dostavljačica. Na fakultet gdje studira arheologiju praktički ni ne ide.

Ustrajna u tome da izađe iz sjene svog oca Lorda Richarda Crofta, Lara odbija preuzeti globalno carstvo koje je on stvorio. Osim toga, Lara se želi pomiriti s činjenicom da je njezin otac nestao te želi otkriti okolnosti njegove navodne smrti.

Protivno željama svog oca, Lara napušta svoj život te odlazi na mitski otok pored Japana kako bi doznala što se zapravo dogodilo u grobnici u kojoj je Lord Richard Croft posljednji puta viđen život.

Franšiza Tomb Raider stara je 21 godinu te je do sada pod tim imenom izdano 11 video igara i tri filma. Laru Croft je prije Alicije Vikander u dva filma glumila Angelina Jolie.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:34