POLIMAC (NE)PREPORUČUJE

VIDEO: NAŠ FILMSKI KRITIČAR POGLEDAO JE NOVOG RAMBA Ako volite ekstremno nasilje, ovo je film za vas. Ako ne, nemojte ulaziti u kino...

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 30.09.2019. u 11:35

Ferrari Press Agency Ref 10489
Rambo 1
30/05/2019
See Ferrari text
Picture must credit: Lionsgate
Here's a first look at Sylvester Stallone reprising one of his most iconic roles – as former Vietnam veteran John Rambo.Stallone, 72, stars in Rambo: Last Blood in a revenge movie that sees him coming out of retirement at his isolated ranch to take on a violent Mexican drug cartel.And it sees him brandishing a giant knife, using a bow and arrow and setting booby traps as the gang arrive at his home to try and take him down.It is due out in September this years and comes 37 after the first Rambo movie, First Blood, which was a box office hot in 1982.The teaser trailer for the new film promises fans a dark and blood soaked story.
OPS: Clip from teaser trailer for Rambo:Last Blood starring Sylvester Stallone.
Picture supplied by Ferrari, Image: 440000461, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Ferrari, Lionsgate
Profimedia, Ferrari, Lionsgate

Rambo

 

“Rambo: Do zadnje kapi krvi” očito je posljednje izdanje franšize, jer je prijem kod publike iznimno mlak: prošlog vikenda premoćno ga je potukao “Downton Abbey”, a sam film završio je tek na trećem mjestu, iza ambicioznog ZF-a “Ad Astra” Jamesa Graya s Bradom Pittom u glavnoj ulozi.

Nije se ukus publike promijenio, nego njihov ljubimac. Rambo se ošišao: u prvom filmu pokušali su mu protiv volje odsjeći kosu, no sad je to napravio dobrovoljno. Živi na ranču pokojnog oca u Arizoni, nema kontakata sa susjedima, a njegova domaćica Maria (Adriana Barraza) brine se da ima sve što mu je potrebno. U prvih sat vremena on samo timari konje i razgovara s Marijinom unukom Gabrielle (Yvette Montreal), koja je sazrela za koledž, ali želi upoznati svog biološkog oca čije je prebivalište u Meksiku.

Protiv Marijine i Rambove volje djevojka odlazi tamo i završi u javnoj kući narko kartela. Rambo je odlazi tražiti i beskrajno naivno upada u klopku mafijaša, no time se slijedi klasični dramski obrazac: junak najprije ne želi borbu, zatim ga premlate gotovo do smrti, no on preživljava i nemilosrdno uzvraća udarac.

Zadnjih pola sata namijenjeni su poklonicima onog starog Ramba: nakon što je izazvao svoje protivnike u Meksiku, on je svoj ranč pretvorio u smrtonosnu klopku u kojoj će stradati svatko tko ne zna gdje su postavljene mine i svakojake druge zamke. Nasilja ima u izobilju, ima tu pucnjave i odrezanih glava na sve strane, ali sve u svemu ništa posebno. Samo za one koji vole ekstremno nasilje.

Punu recenziju filma možete pročitati OVDJE.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo