NE MOŽEMO DOČEKATI!

VIDEO: 'NAŠ SE NEPRIJATELJ NE UMARA, NE STAJE I NE OSJEĆA' Trailer osme sezone 'Igre prijestolja' najavljuje najveću bitku koja ikada snimljena

Daenerys Targaryen i Jon Snow prilaze zmajevima Viserionu i Rhaegalu
 HBO / YOUTUBE
 

Američki gigant kablovske televizije HBO u utorak je objavio dugoočekivanu najavu za osmu, ujedno i posljednju sezonu svoje popularne serije "Igra prijestolja", koja će se početi emitirati 14. travnja ove godine.

Najava počinje riječima Aryje Stark: "Poznajem smrt. On ima puno lica. Radujem se upoznavanju ovog". Dok je slušamo, možemo vidjeti kako Arya trči nepoznatim mračnim hodnicima, a ubrzo vidimo i druga važna lica iz serije.

Varys, bivši Majstor šaptača kralja Roberta Baratheona skriva se s drugim civilima u bakljama osvijetljenim kriptama, dok Davos Seaworth patrolira nepoznatim zidinama.

Gledatelji potom doznaju da će 14. travnja početi emitiranje osme sezone, a sama se najava opasno zahuktava.

"Sve što si napravio dovelo te ovdje gdje si sada", govori Bran Stark dok gledamo plov bojnih brodova kuće Greyjoy i usredotočeni hod Thormunda Giantsbanea te Berica Dondarriona, naoružanog plamtećim mačem. "Gdje pripadate", nastavlja Bran, a mi vidimo Cersei Lannister s zlokobnim osmijehom na licu. "Kući", završava Bran.

Daenerys Targaryen i Jon Snow s vojskom Unsullieda marširaju, a dva njezina zmajeva nadlijeću Winterfell, na čijim zidinama stoji Sansa Stark.

"Oni stižu", govori Snow, a gledatelji vide kako Dany i Jon borave u kriptama Winterfella. "Naš se neprijatelj ne umara, ne staje, ne osjeća", nastavlja Snow.

Za to se vrijeme vidi kako Gendry kuje oružje i Jorah Mormont jaše. Missandei i Grey Worm se ljube. Nepoznata figura mačem sječe svoje protivnike, a Jaime Lannister izdaje naredbe. Cersei se s čašom vina ponovno zlokobno smije.

"Obećao sam se boriti na strani živućih", govori Jaime Lannister, a Grey Worm stavlja kacigu na glavu, Jon Snow se moli u vrtu Winterfella. "Planiram održati to obećanje", nastavlja Jaime.

Kadrovi su u ovoj fazi najave sve kraći i kraći, a jedan od upečatljivijih je onaj gdje Daenerys i Jon koračaju prema Drogonu i Rhaegalu.

Najava završava noćnim kadrovima vojske Unsullieda koji sa snagama Westerosa čekaju sukob s vojskom Night Kinga, čiji konjanik koncem najave uđe u kadar.

Posljednja sezona planetarno popularne serije brojat će šest epizoda koje će biti dugačke kao dugometražni filmovi. U jednoj od tih epizoda dogodit će se i bitka za Oštrozimlje. Vjeruje se da će to biti najveća i najduža filmsko-televizijska bitka svih vremena, piše The Guardian.

"Ništa vas ne može pripremiti za takav fizički napor", rekla je za Entertainment Weekly glumica Maisie Williams koja igra Aryju Stark. "Snimali smo je noćima. Djelovalo je kao da snimanje neće stati. Ne smijete se razboljeti i morate se paziti. Bilo je trenutaka gdje ste jednostavno slomljeni i plače vam se."

Redatelj epizode u kojoj će se zbiti Bitka za Oštrozimljem Miguel Sapochnik rekao je da je inspiraciju potražio u Bici za Helmovu klisuru iz filma Gospodar prstenova: Dvije kule. Ta je bitka trajala otprilike 40 minuta i također se događa gotovo pa isključivo noću. Bitka za Oštrozimlje trebala bi biti još duža i ambicioznija.

U intervjuu za Entertainment Weekly, kreatori serije David Benioff i D. B. Weiss rekli su da se nadaju da će obožavatelji serije uživati u kraju, ali su svjesni da će biti onih kojima se kraj neće svidjeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:33