GLAZEBNI SHOW

VIDEO: PEJAKOVIĆ BRILJIRAO U GLAZBENOJ EMISIJI HRT-a Pogledajte kako je izveo nezaboravu 'Etidu'

 HRT
 

Što nas je to ove subote dirnulo u dušu, a publiku podiglo na noge u drugome ovosezonskom izdanju HRT-ove emisije A-strana prikazane večeras na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) u 20.05? Duškovi i Ivanovi gosti bili su Tedi Spalato, Zlatko Pejaković, Stanko Šarić, Gustafi i Dražen Turina Šajeta. Možda jesu različiti prema glazbenome žanru, možda dolaze iz različitih krajeva i možda ne razumiju svi što su friži ili maneštra, ali nikomu od gostiju A-strane nije bio problem pjesmom oduševiti gledateljstvo u studiju.

Tedi Spalato sve je glazbene goste pratio uz gitaru, Zlatko Pejaković između tambure i Fendera izabrao je Fender te maestralno izveo Child in time Deep Purplea. I nakon četrdeset godina Etida u Zlatkovoj izvedbi zvuči nezaboravno. Stanko Šarić izveo je svojega Vranca i recitirao najljepše stihove o Slavoniji, a Šajo se iskazao kao majstor čakavskoga bećarca. Uz Gustafe smo se nakratko podsjetili kakav je to svijet oštarija, lijepih žena i veselih muškaraca.

Gledatelji su večeras mogli saznati zašto Tedi ne može pjevati brže, zašto Šajo sâm sebe naziva Mister Malo Morgen, koja je pjesma navela Stanka da počne svirati tamburicu te zbog kojega festivala Korni grupa nikada nije otišla na turneju s Pink Floydom. Uz hitove koje pamte sve generacije, izvrsne goste i dobru atmosferu bila je to još jedna sjajna glazbena večer u A-strani.

Snimka večerašnje emisije A-strana dostupna je i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi, a sve pojedinosti i zanimljivosti o emisiji mogu se pratiti na mrežnoj stranici Hrvatske radiotelevizije hrt.hr te na stranici B-strana na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:38