POLIMAC PREPORUČUJE

VIDEO: SVJETSKI POPULARNA SERIJA DOBILA SVOJ FILMSKI NASTAVAK Naš kritičar pogledao je Downton Abbey, kaže da dva sata u kinu prođu u hipu

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 20.09.2019. u 18:50

UK. Matthew Goode and Michelle Dockery in the ©Focus Features new movie: Downton Abbey (2019) . Plot: The continuing story of the Crawley family, wealthy owners of a large estate in the English countryside in the early 20th century., Image: 436500318, License: Rights-managed, Restrictions: Supplied by Landmark Media. Editorial Only. Landmark Media is not the copyright owner of these Film or TV stills but provides a service only for recognised Media outlets., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Landmark
Profimedia, Landmark

Michelle Dockery i Matthew Goode u filmu Downton Abbey

 

"Šest sezona i film", zaurlao je u 21. epizodi druge sezone serije "Community" Abed (Danny Pudi) kada mu je Jeff (Joel McHale) rekao da će njegova omiljena serija "Plašt" uskoro biti otkazana, što se na koncu i dogodilo. Implikacija šale je da svaka kvalitetna serija, a Abed je "Plašt" percipirao kao kvalitetnu, "zaslužuje" da se emitira šest sezona te da se nakon toga snimi i film.

Što je u "Communityju" bila šala, u slučaju Downton Abbeyja je stvarnost.

Nakon šest sezona, ljubitelji serije dobili su još jednu šansu družiti se s omiljenim likovima. Filmski i televizijski kritičar Jutarnjeg lista Nenad Polimac upozorava sve kojima je film Downton Abbey zapeo za oko: "Bez poznavanja likova i njihovih međusobnih odnosa u filmu uživati nećete".

Tomu je tako jer su se scenarist filma (i serije) Julian Fellowes te redatelj Michael Engler baš fokusirali na priču, što je i logično jer bi bilo teško napraviti film koji se ne oslanja na barem dio serije. "Uz to, Fellowes nije napustio svoju preokupaciju kraljevskom kastom, unatoč tome što u seriji ima likova koji na te okrunjene glave ne gledaju povoljno", kaže Polimac.

Kako su autori balansirali između televizije i filma te što autorski tim gledateljima želi reći o kraljevskoj kasti doznajte u najnovijoj epizodi serijala Polimac preporučuje:

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo