FILMSKI TURIZAM

VIDEO: TOLLYWOOD U HRVATSKOJ Jedan od trenutno najgledanijih filmova u Indiji sniman je u Primoštenu, Šibeniku, Dubrovniku i na slapovima Krke

 YouTube

Indijski film Zatvorenik broj 150, čije su plesne scene snimane u Hrvatskoj šest dana u studenom 2016. godine, jedan je od najgledanijih filmova u Indiji ovog mjeseca, a simultano se prikazuje i u kinima diljem svijeta, javlja HAVC.

Plesne scene filma snimane su Primoštenu, na tvrđavi sv. Nikole u Šibeniku, na slapovima Krke te u Dubrovniku, a kadrovi Hrvatske mogu se vidjeti i u traileru kojeg je na YouTubeu dosad pogledalo više od 6,4 milijuna gledatelja. Film je dosad zaradio preko 17,73 milijuna dolara, od čega 2 milijuna u dvotjednoj distribuciji u SAD-u. Glavnu ulogu igra glumac, pjevač i plesač Konidela Siva Sankara Vara Prasad, poznatiji kao Chiranjeevi, koji se vratio glumi nakon desetogodišnje pauze, a ovo mu je 150. uloga na filmu.

Ova filmska produkcija pripada filmskoj industriji koja se razvija u indijskim državama Telangana i Andhra Pradesh i nazivaju je 'Tollywood'.

Ovo je druga velika produkcija iz Indije koja je snimala na području Hrvatske, nakon filma Obožavatelj (Fan) koji je sniman u Dubrovniku u ožujku 2015. godine. Film je premijerno prikazan u travnju 2016. godine, zaradio je više od 20,6 milijuna dolara, a trailer na YouTubeu s kadrovima Dubrovnika pogledalo je više od 25 milijuna ljudi.

Portal TripAdvisor je u lipnju 2016. izvijestio kako su lokacije na kojima je snimana Igra prijestolja imale porast pretraga od 120%, među kojima je najviši porast zabilježen za Klis koji je imao porast pretraga od čak 579%.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:15