HRVATSKI BROKEBACK

VIDEO Varaždinci snimili prvi hrvatski gay western: Pogledajte priču o Ducku Norrisu i poglavici Long Banana

    AUTOR:
    • Luka Špac

  • OBJAVLJENO:
  • 07.02.2012. u 18:13

Film je sniman tijekom 2011. godine na pet lokacija s filmskom ekipom koju je sačinjavalo čak 30 glumaca

VARAŽDIN - Varaždinska Udruga Trash, osnivači i organizatori sada već svjetski poznatog Trash Film Festivala, snimili su novi film koji će sigurno ući u anale hrvatske kinematografije. Film nazvan „Long Banana“ koji će na Valentinovo premijerno biti prikazan u varaždinskom Cinestaru, je naime prvi hrvatski gay western!

U filmu koji je već dobio epitet hrvatske inačice drame „Planina Brokeback“ Udruga Trash se naime pozabavila kaubojima, rančerima, indijancima, meksikancima i jednim traperom koji voli duge puške. No, „Long Banana“ nije samo western. Kao što svaki pravi trash film mora biti, „Long Banana“ je križanac svih žanrova pa film ima i elemente političkog trilera i ljubavne drame ali i SF akcije.

Film je sniman tijekom 2011. godine na pet lokacija s filmskom ekipom koju je sačinjavalo čak 30 glumaca. Glavne uloge tumače dugogodišnji članovi Udruge Trash sa iskustvom glume u nekoliko trash blockbustera kao što su „Overpunishment“ i „Sun Tzu“, a kao posebna gošća glavnu žensku negativku tumači poznata manekenka i voditeljica emisije „Svjetla Hollywooda“ Branka Prišlić.

Radnja filma vrti se oko zlog gradonačelnika Mr. Mayora i njegove ljubavnice Emily koji žele započeti rat između rančera i miroljubivih Bukkake indijanaca koji žive u šumi uz obalu rijeke. Kako bi izazvali indijance na sukob, Emily i Mr. Mayor nahuškaju rančera Boba McAllistera da napadne i obeščasti kći velikog poglavice Long Banana. No, miroljubivim indijancima u pomoć priskoči krupni i dobroćudni traper Duck Norris.

Nakon što uspije spasiti poglavičinu kćer, Duck Norris je pozvan da ostane na indijanskoj zabavi zahvalnosti. Uz logorsku vatru i opojna sredstva, između njega i poglavice rađa se odnos koji nadilazi puko prijateljstvo. Tek rođena romansa, bit će osujećena dolaskom divljih meksikanaca koje je poslala Emily kako bi alkoholizirala indijance i na taj način ih potaknula da napadnu rančere i izazovu rat. No, ovog puta, zlikovce očekuje novo iznenađenje i to - iz druge galaksije.

Tagovi

Izdvajamo