KAŽU DA JE JEDNA OD NAJBOLJIH

ZAŠTO NE GLEDAMO 'NOVINE'? Otkupljena prava za svjetsku distribuciju, a još uvijek se ne zna kada će je HTV prikazati. Evo što kaže producent serije

 Novine / YOUTUBE

Prava za svjetsku distribuciju hrvatske serije 'Novine', još uvijek bez zakazanog datuma prikazivanja na HTV-u, otkupila je izraelska tvrtka Keshet International nakon međunarodne premijere na New Europe Marketu (NEM) 14. lipnja ove godine u Dubrovniku. Na istom je događaju odmah sklopljeno partnerstvo s izraelskom tvrtkom.

'Kada smo prikazali seriju na New Europe Marketu u Dubrovniku predstavnici iz Kesheta su nam pristupili odmah htijući ostvariti suradnju s nama', kaže nam Miodrag Sila, jedan od producenata serije 'Novine'. 'Ljudima iz Kesheta se svidjela tema serije i mi smo pristali na suradnju.'

Sila kaže da su prilikom rada na seriji htjeli iskoračiti iz okvira Hrvatske te su smatrali da 'Novine' imaju potencijal za međunarodni uspjeh. 'Iz tog smo razloga i došli na NEM. To je poslovni sajam gdje dolaze kupci iz cijelog svijeta', dodaje Sila.

'Keshet se posljednjih godina nametnuo kao važan igrač na globalnoj medijskoj sceni. Njihovo je ime prepoznatljivo, a kada se radi o akvizicijama vrlo su izbirljivi tako da činjenica da su 'Novine' uzeli pod svoje govori puno o tome koliko cijene proizvod koji imamo', kaže Sila.

Radnja serije koju je režirao Dalibor Matanić, a napisao Ivica Đikić, prati zbivanja u redakciji riječkih dnevnih novina koje se nalaze usred promijene vlasništva. U glavnim se ulogama između ostalih pojavljuju Branka Katić, Trpimir Jukić, Aleksandar Cvjetković, Olga Pakalović i Zijad Gračić.

'Kada smo pročitali scenarij Ivice Đikića znali smo da imamo nešto posebno, a kada je Dalibor Matanić pristao režirati seriju tada smo znali da je priča u dobrim rukama. Na glumačku podjelu smo također iznimno ponosni, no sve je počelo od izvrsnog scenarija', objašnjava Sila.

Unatoč međunarodnom uspjehu serije, vijesti o 'Novinama' koje dolaze iz Hrvatske nisu dobre. Premda je HTV seriju naručio i financirao, još uvijek nema informacija o tome kada će serija biti i emitirana.

'Trenutno čekamo povratnu informaciju od HTV-a. Mi smo s naše strane ispunili sve ugovorne obaveze, no čini se da je projekt negdje zapeo. S produkcijom HTV-a smo odlično surađivali, no s voditeljima programa nemamo nikakvu komunikaciju', kaže Sila. Sila dodaje da situacija u kojoj se 'Novine' trenutno nalaze nikako nije dobra zbog tog što se promocija serije ne može planirati na adekvatan način. 'Vjerujemo u kvalitetu serije koju smo snimili te bismo je htjeli na pravi način najaviti i predstaviti publici prije emitiranja, a kako trenutno nemamo datum emitiranja to ne možemo napraviti', pojašnjava Sila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:48