PIŠE NENAD POLIMAC

'ZAVEDI ME AKO MOŽEŠ' Novi film s komičarem Sethom Rogenom atmosferom je više sitcom nego romantična komedija

Seth Rogen u ulozi istraživačkog novinara i Charlize Theron kao državna tajnica SAD-a
 

Svaki pokušaj da usporedimo dva filma otkvačenog, najčešće zapuštenog komičara Setha Rogena - “Zalomilo se” i “Zavedi me ako možeš” - u kojima on završi u krevetu s ljepoticama kakve su Katherine Heigl i Charlize Theron, završava na štetu potonjega.

Prvi je režirao jedan od kraljeva holivudske komedije Judd Apatow, koji je u tom nemogućem sparivanju - kako fizičkom tako i socijalnom - tražio i nalazio iskrice apsurda. “Zavedi me ako možeš” ima druge ambicije. Nastao je u razdoblju diktature političke korektnosti, kada štošta treba dokazati, pa i to da žena, koja je trenutačno državna tajnica, može biti predsjednica najmoćnije zemlje na svijetu. Problem je što je njezin izabranik istraživački novinar koji je upravo dobio otkaz, preferira trenirke i tenisice, a druge njegove navike bolje je i ne spominjati.

Bob Odenkirk kao američki predsjednik i Charlize Theron kao američka državna tajnica

Glede stila, film je jako blizak “sitcomu” (uostalom aktualnog američkog predsjednika glumi Bob Odenkirk iz serije “Better Call Saul”), pa je i u tom pogledu skromni “rođak” remek-djela “Zalomilo se”, međutim, publici gladnoj romantičnih komedija možda i ovo bude dovoljno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:24