OČEKIVANO...

ZBOG KORONAVIRUSA ODGOĐEN FESTIVAL U CANNESU 'Nalazimo se u jeku globalne zdravstvene krize i naše misli su uz žrtve koronavirusa'

    AUTOR:
    • Tea Trubić Macan

  • OBJAVLJENO:
  • 20.03.2020. u 20:42

(FILES) In this file photo taken on May 08, 2018 a Palme d'Or is seen on stage during a rehearsal ahead of the opening ceremony of the 71st edition of the Cannes Film Festival in Cannes, southern France. - The Cannes film festival will not take place as planned in May, it was announced on March 19, 2020 amid concerns over the spread of COVID-19 (new Coronavirus). (Photo by Antonin THUILLIER / AFP)
Antonin THUILLIER / AFP

Zlatna palma

Filmski festival u Cannesu pridružio se rastućem popisu događaja koji su se odgođeni zbog epidemije koronavirusa, potvrdili su organizatori.

- Zbog zdravstvene krize i razvoju situacije kako u Francuskoj, tako i u ostatku svijeta, filmski festival u Cannesu neće se održati od 12 do 23 svibnja, kako je do sada bilo planirano – stoji u službenom priopćenju festivala.

Prema neslužbenim informacijama, razmatra se nekoliko alternativnih termina, od kojih su neki i kraj lipnja ili srpnja, ali se još uvijek čeka razvoj situacije. Francuska je trenutno u trećem danu karantene kojom vlada pokušava širenje virusa staviti pod kontrolu.

- Nalazimo se u jeku globalne zdravstvene krize i naše misli su uz žrtve koronavirusa, ali i uz one koji se bore protiv bolesti – javljaju.

Osim filmskog festivala u Cannesu, ovih su dana odgođeni i oni u Austinu, Pragu, Hong Kongu, Tribeci, Los Angelesu, Oberhausenu, Edinburgu i drugim svjetskim gradovima. 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo