VISUALIA U PULI

FOTO: Impresivan festival koji će obuzeti sva vaša osjetila

Goran Sebelić / CROPIX
 Goran Sebelić / CROPIX / CROPIX

Četvrti festival novih tehnologija Visualia koji traje do subote svečano je otvoren u četvrtak u pulskom muzejsko-galerijskom prostoru Sveta srca i to interaktivnom izložbom pulsko-labinskog dvojca Vibora Juhasa i Manuela Šumberca nazvanom "Storywood". Produkciju potpisuju Visualia Group, Danilo Vujisić, uz veliku podršku Arheološkog muzeja Istre, piše Glas Istre.

- Kroz spajanje nove tehnologije i tritisućljetnog grada Pula dobiva novo lice, kazala je otvarajući festival direktorica Turističke zajednice Grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj.

Pogledajte fotogaleriju:

Direktor festivala Marko Bolković kazao je da su se potrudili napraviti što moguće raznovrsniji program pa ove godine imaju jako puno interaktivnih radova i inozemnih umjetnika i to iz Poljske, Slovenije, Portugala, Mađarske, Austrije i Francuske te su angažirane lokalne snage uz umjetnike iz Zagreba i Zadra. "Ideja je da kroz tri dana prošetate kroz grad, isprobate različite instalacije, a ako je negdje gužva odete na sljedeću lokaciju i vratite se kasnije", kazao je Bolković zahvalivši umjetnicima.

- Imamo novu mogućnost razvoja grada svjetla koje nam pomaže da čak i ono što je statično postane dinamično i obogati sadržaje koje već imamo, rekao je direktor AMI-ja Darko Komšo, napomenuvši da će izložba "Storywood" ostati otvorena i nakon zatvaranja festivala, sve do 31. kolovoza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:24