TOP VIJESTI IZ GAMINGA

Detaljno o ekspanziji za The Witcher 3, stigli traileri za nove Call of Duty i Battlefield

The Witcher 3: Wild Hunt - Blood and Wine
 YouTube Screenshot / Playstation

Nakon relativno uspješnog plasmana ekspanzije Hearts of Stone, CD Projekt Red najavio je da počinju raditi na novoj, još većoj ekspanziji za njihov mega popularni naslov The Witcher 3. Ime ekspanzije je Blood and Wine a radnja se odvija u regiji zvanoj Toussaint, koja je inspirirana Talijanskom regijom Piedmont.

Kao i područje iz kojeg vuče inspiraciju, Toussaint je šaren, pun života i planinskih vrhova sa kojih seže predivan pogled. Marketinški tim CD Projekt-a izjavio je da je regija iste veličine kao Velen, najveće područje u originalnoj igri, ali sadrži puno više zanimljovsti. Glavni protagonist serijala, Geralt, krenuo je u istragu misterioznih ubojstava a njegov arsenal sredstava za ubijanje čudovišta dobio je neke nove dodatke.

Najistaknutiji među njima su novi magični znak Helitrop, nove animacije za vrijeme borbe, novi oklop i mačevi. Igra će predstaviti i neke nove vrste čudovišta i bosseva a CD Projekt je najavio da će jedan od njih biti najteži do sada. Također ćemo dobiti i novi špil karata za virtualnu 'igru u igri' Gwent. Ekspanzija dolazi na tržište već 31.05.2016. s cijenom od 20 eura.

Objavljeni su foršpani za Call of Duty: Infinite Warfare i Battlefield 1

Najveći rivali u MMS (Modern Military Shooter) žanru krenuli su sa već svima nam dobro poznatim marketinškim „prepucavanjem“. Ako ste fan ovog žanra moguće je da ste tjekom posljednjih nekoliko godina primjetili da se obje franšize kreću u istom smjeru.

Mnogi recenzenti, kritičari i igrači optuživali su Electronic Arts za odbacivanje glavnih elemenata Battlefielda koji su ga razlikovali od ostalih igara u tom žanru, kao što su uništivi teren, u svrhu mogućnosti izdavaja novog naslova svakih godinu dana. Čini se da će se Electronic Arts i DICE ove godine pokušati distancirati od taktika svojih rivala iz Activision-a i Infinity Ward-a. Radnja Battelfield 1 odvijat će se u doba 1. svjetskog rata, povjesno razdoblje koje je u posljednjih nekoliko godina zanemareno u ovom žanru.

Call od Duty, na drugu ruku, poprimio je teške kritike na osnovi novog foršpana. Većinom zbog činjenice da Infinite Warfare zadržava tematiku rata u bliskoj budućnosti, koju smo već vidjeli u igrama Black Ops 2, Advanced Warfare, Ghosts i Black ops 3. Negodovanju fanova svjedoči i broj dislike-ova koji je foršpan primio na dan objave, čak 322 tisuće.

Hitman Go stigao je na VR

Jedna od najboljih mobilnih igara dobila je svoju inačicu u virtualnoj realnosti. Hitman Go, igra nalik nekom tabletop naslovu, bazirana na šuljanju i potajnom ubijanju svoje mete stigla je na Samsung Gear VR i Oculus Rift platforme sa cijenom od 10 eura. Obje verzije bi igraču trebale pružiti isto iskustvo iako razvijači igre iz Square Enix-a tvrde kako će Oculus Rift verzija omogućiti 90 sličica po sekundi.

Osim što otvara novu perspektivu za razvijanje Hitman franšize, VR verzija igre uključuje 91 misiju, koje su inspirirane misijama iz naslova kao Hitman: Blood Money i Silent Assassin.

Blizzard razmatra mogućnost otvaranja servera za prijašnje ekspanzije World of Warcraft-a

Prošlog mjeseca Blizzard Entertainment srušio je jedan od najpopularnijih piratskih servera njihove najpopularnije igre zvan Nostalrius. Taj događaj popratilo je ogromno negodovanje fanova koji su igrali na njemu (čak milijun korisničkih računa i 150 000 aktivnih igrača). Glavni producent igre J. Allen Brack izjavio je kako u Blizzardu razmatraju mogućnost objavljivanja servera koji podržavaju klasičnu verziju igre već neko vrijeme, ali postoje ogromni „operacijski izazovi“ povezani s idejom.

Nadodao je kako su u Blizzardu stupili u kontakt s nekim ljudima iza Nostalrius-a te se veseli daljnjim razgovorima s njima.

Čini se da novi Nvidia Shield tablet ipak dolazi na tržište

Budući da je Nvidia ostvarila velik uspjeh sa plasmanom svojeg prijašnjeg Shield gaming tableta, logično je da će isti dobiti i nasljednika. Na stranicama FCC-a (federalna komisija za komunikacije) objavljeno je da Nvidia traži dopuštenje za novi tablet, po veličini veoma sličan postojećem Shield tabletu a jutros je na trvtkinom Youtube kanalu objavljen video koji prikazije igru World of Tanks na tablet platformi.

Iako još ne znamo skoro ništa o tabletu, objava otkriva dimenzije: 120 mm širine i 215 mm visine. Dimenzije su slične kao i na postojećem tabletu a to upućuje na pretpostavku da je to što vidimo na skici remodelirani tablet sa manjim tijelom.

Nvidia Shield imao je tešku prošlost. Najavljen je 2014 a već 2015 godine svaki prodani tablet bio je opozvan zbog potencijalnih problema sa samozapaljivanjem. Vratio se na tržište kasnije u 2015. godini i uspio ostvariti relativno dobar tržišni uspjeh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:16