TOP VIJESTI IZ GAMINGA

Fallout 4: Far Harbor stigao u Europu, Nvidia predstavila nove grafičke kartice

 Screenshot YouTube / Bethesda

Prvi veliki DLC za Fallout 4 stigao je na Europske servere online servisa za prodaju igara Steam u ponoć 20.5.2016.

Far Harbor odvest će vas na izolirani otok pri obali savezne Američke države Maine kako biste istražili slučaj za Valentine's Detective Agency. Populaciju Far Harbora čine lokalno stanovništvo, djeca pripadnika Atom kulta i kolonija Synth-ova a čini se da se ne slažu baš najbolje. Video najava govori o različitim načinima rješavanja konflikta između njih a odabir istog je na vama.

DLC će u Fallout 4 formulu nadodati nova oružja poput harpuna, ribarke kuke i ostalih objekata u povezanosti sa tematikom novog područja, što je dobro jer nadodaje i nova čudovišta za koja će vam ta oružja zatrebati. Bethesda tvrdi da je tim dizajnera ubacio nekoliko novih mehanika koje ćete morati savladati kako biste ta čudovišta porazili.

Cijena Far Harbora je 20 Eura na Steam platformi ili 40 Eura za DLC season pass. Bethesda tvrdi da u planovima imaju još DLC sadržaja poslije Far Harbora ali još nisu objavili nikakve detalje o njima.

Stigla je nova serija Nvidia grafičkih kartica

Nvidia Geforce GTX 1070 i 1080, bazirani na novoj Pascal arhitekturi, pokazuju značajno poboljšanje preformansi i grafičkih specifikacija u usporedbi sa prijašnjom generacijom Nvidia grafičkih kartica.

Ako je za vjerovati podatcima objavljenim na Nvidia web stranici i Polygon testovima, neke igre dobile su poboljšanje u izvedbi čak do 50%.

Na primjer, GTX 1080 pokreće The Witcher 3 sa maksimalnim detaljima i upaljenom HairWorks tehnologijom u 4K rezoluciji sa čak 37 sličica u sekundi. To bilježi porast u preformancama od 28% u usporedbi sa TITAN X i 55% sa GTX 980 ti grafičkim karticama.

Te rezultate postiže koristeći poboljšanu verziju GDDR5 memorije te zahvaljujući novoj Pascal arhitekturi, unatoč manjoj propusnosti grafičke memorije u usporedbi sa karticama prijašnje generacije.

Dizajn kartice je napokon dobio novi model hlađenja a zahvaljujući novom procesu proizvodnje ventilator i ispušni ventil sada proizvode znatno manje buke nego prijašnji modeli.

Razer i Blizzard najavili su kolekciju PC gaming periferije sa Overwatch motivima

Jedna od vodećih tvrtki u području proizvodnje PC gaming periferije najavila je suradnju s Blizzardom u novom projektu koji njihovoj već postojećoj seriji miševa, tipkovnica, slušalica i podlozi daje novi izgled s motivima nadolazeće Blizzardove igre. Službena serija Overwatch periferije uključuje Chrome Death Adder miš, Black Widow Chrome tipkovnicu, Goliathus podlogu za miš i Mano'War TE slušalice.

Death Adder je već ustanovljen kao kvalitetan gaming miš sa Razerovim prepoznatljivim Chroma osvjetljenjem, programabilnim tipkama i mogućnošću mjenjanja osjetljivosti bez potrebe za pokretanjem programa. Cijena Overwatch miša je 100 Eura. Black Widow tipkovnica također ima Chrome osvjetljenje, Razer mehaničke tipke, programabilne macro tipke i više, a cijena joj je 180 Eura. Razerov Goliathus podloga za miš ima gumenu podstavu i teksturiranu površinu za bolji kontakt sa senzorom a cijena joj je 35 Eura. Mano'War TE su bežične slušalice sa priključenim mikrofonom, maksimalnom glasnoćom od 2,4 Ghz i baterijama koje traju do 14 sati, a cijena im je 220 eura.

Stigao je Battle Pass za ovogodišnji DOTA 2 internacionalni turnir

Valve je na svojim stranicama najavio ovogodišnji compendium kao dio TI6 Battle Pass programa.

Kupnja Battle Pass-a za 10 Eura igraču omogućuje otključavanje takozvanih „Immortal treasure“ paketa koji sadrže novu opremu za heroje, novog kurira i gomilu emoticona. Kupnja također omogućuje otključavanje raznih zadataka kako bi se zaradili „battle points“ koje možete koristiti da bi se poboljšale nagrade za izvršenje navedenih zadataka.

Oni koji kupe 2016 Battle Pass dobit će i mogućnost klađenja na ishod svojih mečeva ulaganjem in-game tokena s kojima se može i dati „napojnica“ svojim suigračima. 25% zarade od prodaje Battle Pass-a ide u nagradni fond za igrače na internacionalnom turniru koji će se održati u Seattleu 08.08.2016. godine. The International 2015 dosegao je cifru nagradnog fonda u iznosu od 18,429,613 dolara a bit će zanimljivo vidjeti ako će ta cifra ove godine porasti. Trenutno stanje nagradnog fonda iznosi 5,534,444 dolara a čini se da ne pokazuje znakove uskorog usporavanja.

Potvrđeni su remasteri za Batman: Arkham Asylum i Arkham City za Playstation 4 i Xbox One

18. svibnja 2016. Warner Brothers su najavili da će remasterane verzije Batman igara doći na Playstation 4 i Xbox One platforme. Igre stižu u maloprodaju 26. lipnja 2016. kao Batman: Return to Arkham paket, koji će koštati 50 Eura.

Igre su u originalu koristile Unreal Engine 3, ali čini se da će remaster verzije koristiti Unreal Engine 4 i time biti prve u serijalu sa novim grafičkim pogodnostima. Razvijanje igara je preuzela kineska tvrtka Virtuous, koji su pomogli pri razvijanju igre Uncharted 4: A Thief's End.

Osim samih igara, paket uključuje i sve „Game of the Year“ dodatke i sav sadržaj koji se nadodavao u igre tijekom godina.

Warner Brothers su izjavili da igrači mogu očekivati poboljšanu grafiku i nadograđene modele, okoliš, osvjetljenje, sjenčanje, i efekte.

Nagađanja o remaster verziji počela su još u ožujku prošle godine a službena objava o istoj došla je nakon čitavog serijala iscurenih informacija od maloprodajnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:47