NALJUTILI IGRAČE

LJUBITELJI POPULARNE IGRE ZAPREPAŠTENI NJEZINOM NOVOM VERZIJOM 'Pretvorili su je u svjetlucavo čudovište. Bude mi zlo nakon 10 minuta'

 Scopely / GOOGLE PLAY TRGOVINA

Mobilna video igra Scrabble Go, nova igra koja će zamijeniti postojeću službenu mobilnu Scrabble aplikaciju izdavača Electronic Arts (EA), naletjela je na cijeli niz kritika dugogodišnjih igrača, piše BBC.

Ljubitelje igre najviše su naljutile živahne boje, nagrade u obliku blaga i mogućnost kupovanja sadržaja. Igra koju je dosad radio EA bit će uklonjena 5. lipnja jer je tvrtka Scopely postala vlasnik službene Scrabble licence.

Scrabble Go na tržište je došao 5. ožujka, a do kraja travnja preuzet je više od 10 milijuna puta. Igru je otada svakog dana igralo 2,5 milijuna ljudi, a oni su je u prosjeku na dnevnoj bazi igrali 100 minuta. Igra je ocijenjena s četiri zvjezdice u Google Play trgovini, međutim vlasnica je i stotina negativnih komentara u kojima se najviše kritizira njezin dizajn koji, igrači kažu, previše ometa.

Digitalnu peticiju kojom se tvrtku EA moli da ne gasi staru aplikaciju dosad je na internetskoj stranici Change.org potpisalo skoro 1.200 ljudi. "Ne želim dragulje, crtiće i potencijalne spojeve. Želim igrati Scrabble protiv svojih prijatelja i obitelji. To je to. Ništa više", napisao je jedan potpisnik peticije na Change.org.

"Pretvorili su (Scrabble) u neko svjetlucavo Candy Crush čudovište", rekao je za BBC Ian Pym. "Izazivam bilo koju odraslu osobu da je igra dulje od 10 minuta bez da se ne razboli."

Ianova majka Christine (78) strastvena je igračica igre i dosad je odigrala 21.000 partija. "Ne isplati mi joj se uopće pokazivati novu aplikaciju jer bi se žena samo zbunila", rekao je Pym. Christine Pym kaže da EA-jevu verziju igre igra kako bi se opustila. "Kada sam čula da se igra gasi, mislila sam da će mi život stati. Toliko je opuštajuća. Bit će to šteta za puno ljudi, pogotovo za one koji žive sami."

BBC je kontaktirao Scopely radi komentara, međutim tvrtka ih je uputila na odjel za odnose s potrošačima koji je rekao: "Mišljenja igrača jako su nam važna. Zato se radujemo svakoj sugestiji i povratnoj informaciji."

EA je pak u ožujku objavio da je na igri Scrabble s tvrtkama Hasbro i Mattel surađivao više od deset godina te da se zahvaljuje svima koji su igru igrali tijekom tog perioda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 07:34