TEXAS U DOMU SPORTOVA

'AKO POSLIJE OVOGA NE BUDEM PJEVALA POPUT PTIČICE U RAJU...' Sharleen eksala rakiju, gitarist radio sklekove na bini

 Ranko Šuvar / CROPIX

Nakon pune 32 godine karijere hrvatska publika u nedjelju navečer napokon je dočekala prvo gostovanje škotskog benda Texas u zagrebačkom Domu sportova, i to u sklopu njihove turneje “Jump On Board”, na kojoj promoviraju istoimeni album iz 2017.

Mala dvorana bila je dupkom puna, a popularni pop/rock sastav koncert je otvorio megahitovima “I Don’t Want A Lover” i “Summer Son”, koji su im, između ostalih, osigurali planetarnu slavu. Obožavatelji su uglas pjevali sve Texasove uspješnice, a odlično raspoložena Sharleen Spiteri (50), ujedno i glavna autorica većine pjesama benda, koji je objavio deset albuma prodanih u više od 40 milijuna primjeraka, dvoranu je cijelo vrijeme zabavljala britkim opaskama i originalnim šalama.

Karizmatična Sharleen, vidjelo se u nekoliko navrata, i sama je ostala iznenađena pozitivnim “feedbackom” publike, a skupilo se u Zagrebu i poprilično puno stranaca - Slovenaca, Talijana, pa čak i Španjolaca, koji nisu htjeli propustiti ovu poslasticu. Ponesena dobrom atmosferom, pjevačica je u jednom trenutku na pozornici “eksala” i rakiju iz epruvete, koju je vješto “užicala” od mladića koji je prodavao pića u dvorani.

- Isuse Kriste! Moj Bože! Ovo je zbilja nešto posebno! Ako poslije ovoga ne budem pjevala poput ptičice u raju, okrivit ću sve vas! Jer vi ste me natjerali da to popijem! - komentirala je Spiteri, koja je tijekom koncerta čak natjerala kolegu iz benda da skine majicu i radi sklekove.

- Pet komada?! Samo toliko si ih uspio napraviti?! Kladim se da su ovi zgodni muškarci iz Hrvatske mnogo bolji, čuvaj ih se! - šalila se frontmenica Texasa. A iako se požalila kako je nedavno ozlijedila vrat, na sceni je bila rasplesana i puna energije, a glas joj je i dalje jedinstven te besprijekorno milozvučan. Bend je uživo zbilja djelovao savršeno, nastupu se teško može pronaći ijedna mana, a jednak interes publike izazvali su i stari i noviji hitovi.

Uz obećanje da će se što prije vratiti u Hrvatsku, Škoti su se od zagrebačke publike oprostili pjesmom “Inner Smile”, da bi na bisu još odsvirali i obradu Elvisa Presleyja “Suspicious Minds”.

- Ne znam možete li uopće vidjeti i osjetiti koliko mi zapravo volimo nastupati. Zato valjda i trajemo sve ove godine. I zbog vas, koji nas sve ovo vrijeme podržavate, kupujete naše CD-e, dolazite na koncerte. Hvala vam od srca! - rekla je Sharleen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:38