EXIT

Američki The Killers osobno odabrali tri predgrupe za svoj spektakularni nastup, a među njima i jedan bend iz Hrvatske

 Getty Images

ZAGREB – Ostalo je još samo mjesec i pol dana do spektakla godine uz Killerse, koji će 5. srpnja nastupiti na Petrovaradinskoj tvrđavi! Jedan od najvećih bendova našeg vremena u Srbiju dolazi u sklopu ekskluzivne turneje na kojoj će posjetiti svega desetak zemalja, a koliko ozbiljno shvaćaju svaki svoj nastup govori činjenica da su osobno odabrali tri predgrupe za spektakl na tvrđavi! Prije Killersa, na glavnu pozornicu Exita, izaći će i fantastična njujorška četvorka Teachers, regionalni majstori rock spektakla Van Gogh, te riječki indie-rokeri Jonathan!

Kreativni multi-instrumentalisti Teachers stižu na Tvrđavu da razmrdaju publiku svojom kombinacijom funk i indie zvukova, afro-disko uticaja i elektronike, a rezultat se najbolje vidi na njihovim nedavno objavljenim zaraznim singlovima „Ocean“ i „Mannequin In Heat“ koji će zasigurno osvojiti publiku na Petrovaradinskoj tvrđavi! Njihova muzika neodoljivo evocira ljeto, kao i funky duh sedamdesetih i šarenilo osamdesetih.

Među njihovim fanovima nalazi se i Kanye West, čij hit singl „Monster“ je producirao frontmen grupe Ben Bronfman, inače muž poznate reperice M.I.A. koju smo također slušali na Exitu. Brofman je vrsni producent, a za Grammyja je nominiran zbog još jedne suradnje s Kanye Westom, i to na pjesmi „New Slaves“. Teachers su bend koji je po osobnom priznanju zaljubljen u Srbiju, gdje su nedavno boravili i snimali svoj novi spot, te obilazili brojne spomenike i brutalističku arhitekturu koja ih podsjeća na Star Wars filmove!

Toga dana na pozornicu će se naći i jedan od najpoznatijih rock bendova sa ovih prostora – Van Gogh! Ovu titulu ne jednom, već dvaput potvrdila je i prestižna MTV nagrada, 2007. iz Munchena i 2014. iz Glasgowa! Van Gogh, od objavljivanja prvog albuma 1991. godine, pa do danas, održao je svoju energiju i prepoznatljivi zvuk koji se može ukratko opisati kao čisti rock! Sa svakim novim albumom, njihovoj muzici je dodavan po još jedan sloj, te bend sada nudi zreo i dotjeran zvuk, pripreman a pažnjom i težnjom ka perfekciji koja ni u jednom momentu nije otupila njihovu neposrednost. To se apsolutno i ogleda na najnovijem albumu „Neumeren u svemu“, a istoimena pjesma dobila je "live" spot s rođendanskog koncerta Van Gogha održanog krajem godine. Ovo je ujedno i premijera novog spota koji najbolje potvrđuje zašto su Killersi prepoznali scensku energiju grupe Van Gogh i zašto Đule, Srba i ekipa vrijede za majstore velikih rock koncerata!

Indie rock petorka Jonathan iz Hrvatske zaokružuje sjajan program za nulti dan EXIT festivala! Fanovi ih nestrpljivo očekuju, jer su regiju osvojili fantastičnim hitovima „Maggie“, „Communicate!“ i „Try To Get Even“, a svoj status na domaćoj glazbenoj sceni zacementirali su mini albumom “To Love…”, objavljenim početkom godine, koji je i dalje najjači hrvatski kandidat za album godine, a na kome su se izdvojile numere "Heaven" i "Allison". Nastup sa zvijezdama rock scene Killersima, samo je još jedna potvrda kvalitete ovog benda o kojem se sve više priča i izvan regije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:41