NOVO POJAČANJE

ANA GJUD 'Simfonijski orkestar je živi organizam, a mi smo dužni da ga činimo zdravim'

Ana Gjud
 Privatni album

Violončelistica Ana Gjud, osnivačica ansambla Vortex Strings, koji još čine Ana Dražinić, Vlasta Crnogorac i Ana Marija Šir, novo je pojačanje simfonijskog orkestra HRT- a.

- Simfonijski orkestar je danas jedan od najelitnijih umjetničkih struktura društva. To je živi organizam, a mi smo na neki način dužni da ga činimo zdravim. Biti dio jednog tima, stalni igrač na visokom nivou, izazov je ne samo u profesionalnom pogledu već i ljudsko-etičkom i iznova vas motivira da radite na sebi i to sve zajedno doprinosi nivou zvuka koji karakterizira jedan orkestar – kaže Gjud i dodaje kako joj je velika čast i privilegija biti član Simfonijskog orkestra hrvatske radiotelevizije pod dirigentskom palicom maestra Enrica Dinda.

- Od malena sam u Školi za muzičke talente u Ćupriji svirala u orkestru tako da mi timski rad nije nepoznanica. Starije kolege su me izvanredno primile, a obiteljski duh najveća je vrijednost ovog orkestra. Iza mene su tek dva prekrasna koncerta i iznimno se radujem novim izazovima kao i predstojećim koncertima. Mogu reći da je HRT moja nova glazbena obitelj - kaže violončelistica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:00