BIT ĆE SNAŽNO

AUSTRIJSKI MAJSTORI BUKE, FUNKA I BLUESA STIŽU U MOČVARU Mother's Cake prodrmat će Zagrebom u društvu hvaljenih Bjelovaraca Them Moose Rush

Mother's Cake
 Mother's Cake / FACEBOOK

Yves Krismer (gitara i vokal), Benedikt Trenkwalder (bas) i Jan Haußels (bubnjevi) opaki su dečki iz zapadnog Tirola koji čine space noisy/prog rock/blues skupinu Mother's Cake.

Bend je nastao sada već daleke 2008. definitivno pod velikim utjecajem glazbenih velikana poput The Mars Volta, Porcupine Tree i Led Zeppelin dok njihov genijalni mix funka, noisea i bluesa energično prožet s povremenim psihodeličnim uplivima ne ostavlja ravnodušnim niti najukočenije tipove u publici već je "densanje" zagarantirano.

Album prvijenac "Creation's Finest" (2012.) kojeg objavljuje austrijski GAB Music velikom brzinom osvaja pronicljivu klupsku publiku diljem Europe - naročito stoner rock fanove, a 2013. dodali su u vlastitu kolekciju prestižnu nagradu "Austrian Newcomer Award" za najbolji bend godine.

Nakon što su posljednjih godina uglavnom dijelili pozornicu na koncertima s tipovima poput Iggy and the Stooges, Omar Rodriguez Lopez Group, Deftones, Wolfmother i Tito & Tarantula u međuvremenu su objavili glazbenoj kritici omiljeni album "Love the Filth" (2015.) koji je otvorio vrata i za "Endless Space Tour" u dalekoj Australiji s 12 sold out koncerta u samo dva tjedna. Mother's Cake početkom 2017. izdaju novo studijsko izdanje "No Rhyme No Reason" s kojim će prigodno počastiti sve prisutne na gigčini u Močvari.

Kao predgrupa bučnim Austrijancima nastupit će Bjelovaraca Them Moose Rush.

U vrlo kratkom vremenu bjelovarska beskompromisna prog noise pop rock trojka Them Moose Rush postala je miljenik kritike, a posebno su poznati po svojim furioznim nastupima. S jednim albumom "To Future Miss Sunshine" i 2 EP-a "Three π One" i "Three π Two" opravdano zauzimaju svoje mjesto među najvećim nadama regionalne glazbe.

Uspješno spajajući retro i moderno, prog rock i klasični noise zvuk, što glazbene znalce rijetko ostavi u stanju ravnodušnosti, nije ni čudno da su već osvojili pozornice najvećih domaćih i svjetskih festivala.

Svakim novim nastupom Them Moose Rush podižu svoju ljestvicu sve više i više u što smo se uvjerili i prošle godine u Močvari pa definitivno možemo očekivati odličan gig uz puno glasnih i moćnih riffova, suludih ritmova i odličan progresivni post rock ugođaj.

Koncert je realiziran uz potporu Austrijskog kulturnog foruma Zagreb u sklopu programa "Godina kulture 2017. Hrvatska - Austrija – Zajedno u kulturi".

Ulaznice u pretprodaji potražite na sljedećim lokacijama: Klub Močvara (za vrijeme svakog programa), Trnjanski nasip bb; Dirty Old Shop, Tratinska 18; Rockmark, Berislavićeva 13. Ulaznice u pretprodaji koštat će 45 kn, na dan događanja na blagajni kluba bit će 60 kn.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:19