PIONIRI ELEKTRO-JAZZA

BUBNJARSKA LEGENDA Jojo Mayer sa svojim bendom Nerve u sklopu europske turneje dolazi u zagrebački Boogaloo

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 11.10.2018. u 14:47

 

Pioniri njujorške elektronske jazz glazbene scene, Jojo Mayer & NERVE, vraćaju se u Zagreb nakon punih sedam godina, a nastupit će 27. listopada u klubu Boogaloo, čime će ujedno i započeti svoju europsku turneju.

Kada je riječ o Joju Mayeru i njegovoj grupi NERVE, od njih se uvijek očekuje jedinstveno glazbeno iskustvo. Puno groovea, energije i iznenađenja, posebna atmosfera i spektakularan doživljaj... tako bi se ukratko mogli opisati njihovi koncerti. Poznati su kao majstori improvizacije, a nastupi su im doslovno neponovljivi - tehnički perfektni, dinamični i baš nikada ne zvuče isto, zahvaljujući upravo improviziranim live izvedbama.

 

Jojo Mayer slovi za jednog od najboljih i najznačajnijih bubnjara današnjice – uvrštavaju ga među najbolje bubnjare svih vremena, ali i među vodeće instrumentaliste i inovatore na polju live elektronike. Međunarodnu karijeru započeo je svirajući s legendama jazza kao što su Nina Simone i Dizzy Gillespie, a surađivao je i s glazbenicima koji su obilježili su-vremenu svjetsku glazbenu scenu poput Johna Medeskija i MeShell NdegeOchello. Osmislio je niz kreativnih i inovativnih bubnjarskih tehnika te je stvorio novi oblik glazbenog izričaja koji je jedinstven u svijetu.

 

Kasnih 90-ih u New Yorku pokreće legendarno klupsko događanje i platformu za eksperimen-talnu interakciju između DJ-a, vizualnih umjetnika, glazbenika i publike - Prohibited Beatz - iz koje se razvija sastav NERVE koji vješto izmiče žanrovskom ukalupljivanju i uvodi publiku u široki spektar elektroničkih stilova. NERVE postaje najpoznatiji po povezivanju klupskih ritmova (breakbeat, jungle, drum 'n' bass) s jazz konceptom improvizacije i inovativnosti, stvarajući tako potpuno novi hibrid suvremene glazbe.

Ulaznice su po pretprodajnoj cijeni od 135 kn u sustavu Entrio.hr.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo