PROMJENA NAZIVA I LOKACIJE

ČUVENI GLASTONBURY FESTIVAL PRESTAJE POSTOJATI POD TIM IMENOM! 'Znam da je to veliki rizik, ali da kucnem u drvo, riskiranje mi se uvijek isplatilo'

 Getty Images

Glastonbury Festival, jedan od najpoznatijih glazbenih festivala na svijetu, 2019. godine promijenit će ime u Variety Bazaar nakon što se promijeni i lokacija na kojoj se festival održava, piše The Sun.

Michael Eavis, osnivač ovog engleskog festivala koji je pokrenut 1970. godine, izjavio je kako je svjestan rizika i svih mogućih posljedica ovog poteza.

- Moj cijeli život je jedan veliki rizik, ali da kucnem u drvo, u zadnjih 47 godina uvijek mi se sve isplatilo - zaključio je Eavis.

Festival se održava uglavnom krajem lipnja i traje od četiri do pet dana.

Svoju popularnost duguje činjenici da već cijeli niz godina dovodi najpopularnije glazbenike na sceni kao što su U2, The Rolling Stones, Metallica, Oasis, Radiohead, Coldplay, Arctic Monkeys, Lady Gaga, Beyonce, ali uz glazbene priče zastupa i druge izvedbene umjetnosti kao što su ples, kazalište, cirkus. Festival godišnje u prosjeku posjeti oko 175 tisuća ljudi.

GLASTONBURY, ENGLAND - JUNE 26:  Festival goers sing along to ELO on day 2 of the Glastonbury Festival at Worthy Farm, Pilton on June 26, 2016 in Glastonbury, England. Now its 46th year the festival is one largest music festivals in the world. The Festival, which Michael Eavis started in 1970 when several hundred hippies paid just £1, now attracts more than 175,000 people.  (Photo by Ian Gavan/Getty Images)
Getty Images

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:42