VESELO U TVORNICI

Deset razloga zbog kojih vrijedi pratiti (i posjetiti) Rock&Off dodjelu 2020.!

Rock&Off je nakon uspješnog prvog izdanja prošle godine široj javnosti kroz medijsku aktivnost prezentirao sjajnu glazbenu scenu koja često nije u fokusu iste. Iz same nagrade su već u prvoj godini proizašla i četiri projekta; Veliki Rock&Off glazbeni kviz i Rock&Off Radio u suradnji s Iskonom te Skener i Mala škola Rock&Off novinarstva koji svaki na svoj način doprinose popularizaciji rock&off glazbenih žanrova, autora i izvođača što dodatno osnažuje ideju Rock&Offa kao glazbene platforme za prezentaciju glazbe koja ne spada u „srednju struju“ najširoj javnosti. Donosimo deset razloga zbog kojih vrijedi pratiti i posjetiti nagradu Rock&Off 30. siječnja u Tvornici kulture.

1. Daleko ste od Zagreba ili vam se jednostavno taj dan ne izlazi iz kuće?! Bez brige, live streaming cijele dodjele s voditeljicom Tamarom Loos pratite na web stranici Iskona te na Rock&Off Facebook stranici.

2. Prošlogodišnje, prvo izdanje nezavisne glazbene nagrade Rock&Off još uvijek se prepričava kao jedan od najboljih tuluma u gradu. Ako ne vjerujete nama, povjerujte svojim očima i aftermovieju lanjskog izdanja!

3. Čak 21 glazbeni izvođač nalazi se na popisu nominiranih u ukupno 10 kategorija: J.R. August, Chui, Porto Morto, The Siids, Overflow, Aklea Neon, Sun U, Detour, Vojko V, Jonathan, The Strange, Irena Žilić, Bare & Majke, Kandžija, Sacher, Pavle Miljenović, Toni Starešinić, U pol' 9 kod Sabe, Valentino Bošković, Urban & 4 te Z++. Sigurno imate nekog favorita među ovim imenima, zar ne?

4. Chui, J. R. August, Porto Morto, Sun U, The Siids, Aklea Neon, Overflow i Pocket Palma potvrdili su svoj nastup u glazbenom dijelu programa dodjele, ali ono što još ne znate su posebni gosti iznenađenja koje ćemo gledati na pozornici Rock&Offa, u Tvornici, 30. siječnja...

5. Rock&Off nagradu za životno djelo 2020. primit će članovi benda KUD Idijoti koji su svojom glazbom, ali i stavom prema glazbi, zadužili domaću rock i punk scenu te utjecali na niz bendova, od Hladnog Piva preko TBF-a do Mašinka.

6. Gramofon, wi-fi zvučnik te hi-end slušalice nagrade su za glasače Iskonove nagrade publike, a tko je oduševio publiku saznat ćemo u četvrtak navečer!

7. Žiri Rock&Off-a čini 77 glazbenih novinara iz 40 različitih medija. Oni svakodnevno prate glazbu, preslušavaju nova izdanja i pišu o njima stoga kad oni kažu da je nešto najbolje, onda to zasigurno i jest!

8. Sama dodjela nagrada dio je šireg projekta Rock&Off koji uključuje internetski radio, sustav medijskog praćenja Skener, školu rock&off novinarstva te iznimno uspješan i posjećen rock&off glazbeni kviz. Na tome, kažu, ne namjeravaju stati...

9. Popijte pivo s Vojkom, razmijenite pokoju šalu s Kandžijom ili se rasplešite s Overflowcima na after partyju dodjele za čiji je glazbeni soundtrack zadužen Dj Dabi.

10. Za neke od od nominiranih glazbenika, Rock&Off je tek prva stanica velike karijere s inozemnim potencijalom. Kad vas jednog dana unuci pitaju da im pričate o njima, neka vaša priča započne ovako: „Sjećam se, bio je to četvrtak, 30. siječnja u Tvornici kulture...“!

Više o drugom izdanju Rock&Off nagrade saznajte na službenim web stranicama – vidimo se 30. siječnja u Tvornici! Live stream dodjele pratite na Iskonovom webu i na Facebooku Rock&Off-a!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:30