SEZONA FESTIVALA

Dimensions festival objavio program po danima na sedam živopisnih pozornica!

 Dimensions Promo
Na sedam pozornica festivala tik uz šumu i more, izmjenjivat će se glazbene legende i pioniri žanrova, ali i mladi, inovativni glazbenici. 

U pet godina Dimensions festival u Puli je postao prava meka za poklonike elektroničke glazbe širom svijeta. Kako bi obilježio ovaj jubilej festival će se od 25. do 28. kolovoza publici predstaviti u najopsežnijem izdanju dosad, dovodeći prvake iz svijeta housea, techna, disca, soula i funka na festivalsku tvrđavu Punta Christo.

Na jedinstveno putovanje u sve dimenzije elektroničke glazbe krećemo 24. kolovoza u pulskoj Areni s Massive Attack, velikanima trip hopa, koji u Hrvatskoj prvi put sviraju nakon sedam godina.

Na sedam pozornica izmjenjivat će se glazbene legende i pioniri žanrova, ali i mladi, inovativni glazbenici. Pozornica na plaži jedan je od atributa festivala. Neki od vrhunaca dnevnog programa na plaži svakako će biti nastupi zanzibarske afrobeat pjevačice Mim Suleiman, multiinstrumentalistice i vokalistice Sarah Williams White i jazz sastava Yussef Kamaal Trija, kao i DJ set Jeremyja Undergrounda, istraživači afričke glazbe Highlife i Awesome Tapes From Africa te mladi domaći talent Cuisine Dub.

Dimensions Promo

Na Clearingu, glavnoj pozornici festivala, nastupit će čikaški pionir house glazbe Larry Heard poznat i kao Mr. Fingers. Clearing će ugostiti eksperimentalnu jazz-fusion skupinu Moritz von Oswald Trio. Osim toga, jedan od glavnih londonskih kolektiva Electric Minds u četvrtak će proslaviti deset godina postojanja uz nastup legendarnog Moodymana, Joea Claussella, Darkstar u live verziji te samog osnivača ove etikete - Dolana Bergina.

Predivna Garden pozornica bit će kulisa za večer u organizaciji Stamp The Wax, poznatog glazbenog magazina, koji će ugostiti Dana Shakea i Byrona the Aquariusa. Uz njih su i Jordan Rakai, Jon, Loefah, Suzanne Kraft i Eliphino. U nedjelju na Gardenu nastupa hrvatski DJ i producent Ilija Rudman.

Moat, po mnogima najimpresivnija pozornica festivala, je rov 100 metara dug i okružen s sedam metara visokim kamenim zidom. Moat je nezaobilazni dio Dimensions iskustva, a njegovim zidovima će u četvrtak odjekivati moćni bass Hessle Audio ekipe; Ben UFO, Pearson Sound, Pangea, DJ Qu i Matias Aguayo. Petak je u Moatu dan za techno. NTS Radio u rov u subotu šalje svoje favorite svoje postaje, a nedjelju će svojim kozmičkim zvukovima Moat začiniti Bodytonic ekipa s Helenom Hauff i Space Dimension Controllerom, a uz njih tu je i domaćin Petar Dundov.

Dimensions Promo

Mungo’s Arena srce je i Outlook i Dimensions festivala još od 2010. godine, sa svjetski poznatim Mungos Hi Fi razglasom koji se svake godine prevozi iz Škotske u Hrvatsku. Velikan dubstepa Mala kurirat će ovom pozornicom u četvrtak, a petak dBridge i Calibre donosie drum’n’bass. Tijekom vikenda u Miungosu će nastupiti The Bug ft. Miss Red, Loefah, Gaika, Fracture, Sam Binga i mnogi drugi.

Tik uz tvrđavu smjestila se prostrana Void pozornica. Na Voidu u četvrtak u Resident Advisor 'takeoveru' tako nastupaju Ben Klock, Kyle Hall, The Zenker Brothers i Pender Street Steppers, a u petak Ostgut Ton ekipa na čelu s Marcelom Dettmannom, Tama Sumom, Ryanom Elliotom. Subota je zauzeta za Rush Hour, dok u nedjelju njujorški Mood II Swing donose svoj deep house zvuk.

Nekadašnja Arena 1 ove godine nosi novo ime The Stables. Unutar 20 metara visokih zidova pozornice nastupit će neki od najiščekivanijih gostiju festivala. Iz dugačkog popisa izdvajamo norvešku Sex Tags Mania ekipu čiji će predstavnici DJ Fett Burger i DJ Sotofett preuzeti pult. Subota je dan kada se na pozornicu Stablesa penju Midland, Marcellus Pittman, Mount Liberation Unlimited te rezidenti poznatog škotskog kluba Sub Dub.

Ograničen broj povoljnijih ulaznica za posjetitelje i Hrvatske i regije i dalje je u prodaji. Ulaznice za koncert otvorenja Dimensions festivala u Areni te za festival kupiti putem Entrio sistema te na pretprodajnim mjestima diljem zemlje. Sve informacije o Dimensions festivalu dostupne su i na:

www.dimensionsfestival.com
www.pozitivanritam.hr/festivali/dimensions-festival
www.facebook.com/DimensionsFestival
www.twitter.com/dimensions_fest
www.mixcloud.com/dimensionsfestival
www.youtube.com/dimensionsfestival

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:03