SVEČANOST U LOS ANGELESU

DODJELOM GRAMMYJA DOMINIRALE SU ŽENE Najviše razloga za slavlje imale su Cardi B, Kacey Musgraves i Lady Gaga

Dua Lipa, Kacey Musgraves, Cardi B, Lady Gaga
 Profimedia
 

Dua Lipa je osvojila nagradu za najbolju novu umjetnicu, dok je Kacey Musgraves osvojila nagradu za album godine na dodjeli nagrada Grammy na kojoj su ove godine dominirale žene. Dodjela tih prestižnih nagrada održana je noćas u Los Angelesu.

Musgraves je osvojila ukupno četiri nagrade za njezin treći album na kojem je uspješno spojila country s elementima psihodelije. Nagradu je posvetila svom suprugu, u kojeg se zaljubila tijekom snimanja albuma.

Dua Lipa je prilikom primanja nagrade istaknula kako je nervozna, ali i zahvalna. Ta je 23-godišnjakinja odala počast ostalim nevjerojatnim ženskim umjetnicama u istoj kategoriji, rekavši da je ove godine ta kobnkurencija zbilja pojačana, nakon što je prošle godine predsjednik Grammyja Neil Portnow kritizirao nedostatak žena i dodao da se one trebaju više istaknuti kako bi ih se moglo uzeti u obzir za ovakve nagrade.

Ovogodišnja je svečanost nagrade za životno postignuće dala Dolly Parton i Diani Ross.

Reperica iz Brooklyna Cardi B postala je prva solo ženska izvođačica koja je osvojila nagradu za najbolji rap album Invasion of Privacy.

Tri je nagrade osvojila Lady Gaga, uključujući i onu za najbolji pop nastup za 'Joanne' i najbolji pop duet za pjesmu 'Shallow' iz filma 'Zvijezda je rođena', nominiranog za Oscara. Pokušavajući zadržati suze, zahvalila je svom filmskom kolegi Bradleyu Cooperu koji nije dopšao na dodjelu Grammyja jer je morao prisustvovati dodjeli Bafta nagrada u Londonu.

Ariana Grande, koja je nakon spora s organizatorima Grammyja odustala od svojeg planiranog nastupa, dobila je nagradu za najbolji pop album 'Sweetener'. Njezin je to prvi Grammy.

Nagradu za pjesmu godine dobila je 'This is America' Donalda Glovera i Ludwiga Goranssona. Sweetener Ariane Grande najbolji je pop album, a 'Electricity' Silk Cityja, Due Lipe, Diplo and Marka Ronsona dobila je nagradu za najbolju dance pjesmu. Najbolja rap pjesma je 'God's Plan' od Drakea, dok je nagradu za najbolju rap izvedbu dobila 'King's Dead' Kendricka Lamara, Jaya Rocka, Future i Jamesa Blakea. Najbolji R&B album je 'H.E.R' od H.E.R., dok je najbolja R&B pjesma 'Boo'd Up' Larrancea Dopsona, Joelle James, Elle Mai i DijonMcFarlanea. Nagradu za najbolji rock album je dobila Greta Van Fleet za 'From The Fires', dok je nagradu za najbolju rock pjesmu dobila 'Masseduction' Jacka Antonoffa i Annie C. Nagrada za najbolju novu umjetnicu otišla je Dui Lipi, dok je nagradu za najbolji solo pop nastup dobila Lady Gaga za 'Joanne', te za najbolji pop duet za pjesmu 'Shallow'.

Cijeli popis pobjednika možete pogledati OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:48