MANDAT OD ČETIRI GODINE

DRAŽEN SIRIŠČEVIĆ PONOVNO ĆE VODITI LISINSKI Gradska skupština ga opet imenovala za ravnatelja

Dražen Siriščević
 Tomislav Kristo / HANZA MEDIA

Dražen Siriščević ponovno je imenovan za ravnatelja Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskoga, sa 2. veljačem 2017., na četiri godine, odlučila je zagrebačka Gradska skupština na sjednici u četvrtak.

Profesora filozofije i diplomiranog komparatista knjževnosti i filozofa Dražena Siriščevića, Gradska skupština je imenovala za ravnatelja Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskoga, na prijedlog Upravnog vijeća te koncertne dvorane. Ono je 10. listopada objavilo natječaj za imenovanje ravnatelja na koji je u roku pristigla samo prijava Dražena Siriščevića, sadašnjeg ravnatelja. Upravno vijeće Koncertne dvorane je 3. studenoga nakon pribavljenog mišljenja stručnog osoblja i obavljenog razgovora s kandidatom, jednoglasno predložilo da se Dražen Siriščević imenuje za ravnatelja Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskoga. Dražen Siriščević u predloženom programu predlaže nastavak svojih dosadašnjih aktivnosti i kontinuiranog rada na razvoju Dvorane koja se uz najbolje hrvatske i svjetske orkestre, dirigente i soliste, velikane jazza, zvijezde popularne glazbe i čuvare tradicijske kulture, kontinuirano razvija i kao festivalska, kazališna, filmska pozornica te pozornica likovnih umjetnosti i kongresno središte.

Siriščević u svom programu naglašava potrebu veće brige o održavanju prostora i značajnih ulaganja u tehničku opremu dvorane, sve uz svesrdnu pomoć i potporu osnivača. Ističe, također, potrebu uspostavljanja bolje komunikacije i dijaloga s publikom o aktualnim glazbenim događanjima. Posjetiteljima nudi atraktivan i suvremen repertoar za ukuse najšireg spektra, zadržavajući pri tome već stvorenu reputaciju Dvorane klasičnim programom.

Upravno vijeće je zaključilo da će Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskoga s dosadašnjim ravnateljem Draženom Siriščevićem ostvariti postavljene ciljeve i nastaviti se izgrađivati kao vodeća hrvatska kulturna institucija s ciljem promicanja kulturne raznolikosti i jačanja međunarodne suradnje te potvrditi se kao jedno od europskih i svjetskih glazbenih središta iz kojega se šire nove ideje i nova razmišljanja o kulturnim vrijednostima.

Gradski zastupnici na sjednici u četvrtak prihvatili su i prijedlog Upravnog vijeća Centra za kulturu Novi Zagreb te su profesora Branka Marića, ponovno imenovali ravnateljem Centra za kulturu Novi Zagreb.

Prihvatili su i prijedlog Upravnog vijeća Centra za kulturu "Trešnjevka" te su profesoricu Ljiljanu Perišić, ponovno imenovali ravnateljicom Centra za kulturu "Trešnjevka".

Gradski zastupnici prihvatili su i prijedlog Upravnog vijeća Pogona - Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade, za razrješenje njihove ravnateljice Emine Višnić. Profesorica Emina Višnić razrješuje se dužnosti ravnateljice Pogona - Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade s 31. prosinca 2016., na osobni zahtjev. Gradski zastupnici prihvatili su i prijedlog skupštinskog Odbora za izbor i imenovanja te su vršiteljicom dužnosti ravnatelja Pogona - Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade imenovali Janju Sesar, profesoricu hrvatskog jezika i književnosti te njemačkog jezika i književnosti s 1. siječnja 2017., do imenovanja ravnatelja na temelju natječaja. Upravno vijeće dužno je natječaj za ravnatelja raspisati u roku od 30 dana od dana imenovanja v.d. ravnatelja.

Gradski zastupnici prihvatili su na sjednici u četvrtak i prijedlog skupštinskog Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova te su neimenovanu ulicu u Sesvetama, koja se odvaja iz Zagrebačke ceste između kućnih brojeva 9 i 11 u smjeru juga i izlazi na Ninsku ulicu, imenovali u spomen na policajca Ivana Grbavca. Ta ulica je dobila ime Ulica Ivana Grbavca. Policajac Ivan Grbavac poginuo je 5. svibnja 2009. prilikom oružane pljačke poslovnice banke u Sesvetama, u dobi od 24 godine. Bivši predsjednik Republike Stjepan Mesić posmrtno ga je odlikovao Ordenom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana.

Gradski zastupnici prihvatili su i prijedlog zaključka zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića o zaduživanju Grada Zagreba u 2016. Grad Zagreb dugoročno će se zadužiti kod Erste&Steiermarkische bank d.d., za iznos od 200.000.000,00 kuna. Kreditna sredstva koristit će se za realizaciju kapitalnih ulaganja u izgradnju prometnica u Gradu Zagrebu na temelju Programa radova na području prometa i komunalnog gospodarstva i za izgradnju objekata iz Programa radova kapitalnih ulaganja u objekte društvenih djelatnosti te za financiranje Programa energetske učinkovitosti ZagEE na temelju Programa energetske obnove objekata i sustava javne rasvjete. Grad Zagreb sklopit će ugovor o kreditu sa Erste&Steiermarkische bank d.d. uz suglasnost Vlade Republike Hrvatske.

Gradska skupština prihvatila je i konačni prijedlog odluke o donošenju Urbanističkog plana uređenja groblja Moravče, što ga je izradila tvrtka Centar za prostorno uređenje i arhitekturu iz Zagreba, u suradnji s nositeljem izrade Gradskim uredom za strategijsko planiranje i razvoj Grada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:15