UPPER STRUCTURES

DRUGI ALBUM PAVLA MILJENOVIĆA Talentirani gitarist oduševio je prvijencem, a sada je pripremio nešto drukčije: 'Jazz je vječno istraživanje'

 

Predstavljanje drugog studijskog albuma "Upper Structures" (Croatia Records, 2019.) jazz gitarista Pavla Miljenovića, ovogodišnjeg dobitnika nagrade "Status" Hrvatske glazbene unije za jazz gitaru - Damir Dičić, održati će se u subotu, 23.11.2019. u zagrebačkom Jazz & Cabaret klubu "Kontesa".

Pavle Miljenović iznimno je talentirani jazz gitarist čiji je prošlogodišnji album prvijenac "Begin." naišao na sjajne kritike i otvorio mu put prema samom vrhu regionalnog jazza.

"Upper Structures" novi je njegov studijski uradak s osam autorskih kompozicija za koje je opet okupio vrhunske glazbenike u formi kvarteta. Tomaž Gajšt na trubi, Adriano Bernobić na bubnjevima i Zvonimir Šestak na kontrabasu uz Pavla na gitari isporučili su vrhunsko djelo.

"'Upper Structures' nastao je iz potrebe za novim smjerom i zvukom u mojem komponiranju jazz glazbe i zbog toga sam i oformio drugačiji sastav. Bend sačinjavaju vrhunski jazz glazbenici s ovih prostora: Tomaž Gajšt - po meni najbolji mladi slovenski trubač koji se pojavio u zadnje vrijeme poznat nama po suradnji sa Zvjezdanom Ružićem, zatim Zvonimir Šestak - prvoklasni kontrabasist s kojim dijelim cijelu svoju glazbenu prošlost, te Adriano Bernobić - bubnjar s kojim surađujem već godinama i na kojeg se mogu potpuno osloniti i svi oni mogu dovesti moju glazbu na jednu višu razinu umjetničkog stvaralaštva na čemu sam zahvalan. Dok sam komponirao svoj prvi album fokusirao sam se na atmosferu i razvoj melodije i forme, a na ovom albumu sam ulazio dublje u proučavanje nefunkcionalne harmonije kao posvetu kompozitorima 20. stoljeća koji su ostavili trag na meni i izazovom kako pronaći ljepotu melodija i strukturu u nečemu nepredvidivom. Smatram da smo zajedno uspjeli u tome i nadam se da će se slušateljima svidjeti naša kreacija. Jazz je vječno istraživanje i svi nam se mogu pridružiti na tom putovanju", rekao je Pavle povodom novog albuma.

Nakon koncerta ćete moći i kupiti CD po promotivnoj cijeni.

Ulaznice možete kupiti online, na blagajni Kazališta Komedija u prolazu Oktogon (pon – pet: 8 – 17:30, sub: 8 - 13 h), kao i na ulazu u Jazz & Cabaret club Kontesa 2 sata prije bilo kojeg zakazanog koncerta/predstave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:24