DOM SPORTOVA

EDITORS PONOVNO U ZAGREBU Tijekom 15 godina karijere jako su se posvetili fanovima iz Hrvatske, a sad ih čeka najbrojniji samostalni koncert kod nas

 Mladen Pobi / CROPIX
 

Grupa Editors 8. veljače u Malu dvoranu Doma sportova donosi svoju turneju najvećih hitova koju prati izdanje "Black Gold" na kojem će se uz 15 najpoznatijih singlova naći i tri potpuno nove pjesme. Bit će to ujedno i njihov najbrojniji samostalni koncert kod nas, nakon nekoliko rasprodanih klupskih i festivalskih nastupa. Bend koji se tijekom 15 godina impresivne karijere jako posvetio fanovima iz Hrvatske spada u red rijetkih izvođača koji se kod nas iz koncerta u koncert sele u sve veće prostore.

Album "Black Gold" prva je retrospektiva dosadašnjih uspjeha Editorsa, ali i pogled u budućnost jednog od najvažniih otočkih bendova posljednjih desetljeća. Izdanje, koje 25. listopada objavljuje PIAS, uključuje 13 pjesama sa 6 studijskih albuma, kao i tri potpuno nove skladbe - "Upside Down", ljetnu festivalsku himnu "Frankenstein" i naslovnu "Black Gold". Za pomoć pri realizaciji nove glazbe bend se okrenuo poznatom producentu Jacknife Leeju, poznatom po radu s U2, R.E.M. i Killersima, dok je omot albuma autorsko djelo Toma Hingstona, suradnika Massive Attacka i Chemical Brothersa.

- Priče o best of-u vrte se već tri ili četriri godine, ali nikako da dođe pravi moment - priznao je frontmen Tom Smith i dodao kako su više bili usredotočeni na nove albume. S 15 godina dugom biografijom ispunjenom ozbiljnim globalnim hitovima i fantastično primljenim albumima ("The Back Room" je, primjerice, bio nominiran za nagradu Mercury) izgleda da je došao pravi trenutak da se istaknu sve najvažnija autorska dostignuća Editorsa: "Papillon", "Munich", "Sugar", "Hallelujah (So Low)", "A Ton Of Love", "An End Has A Start", "Smokers Outside Hospital Doors"… Sve njih grupa donosi na novi zagrebački susret, njihovo najveće samostalano gostovanje u Hrvatskoj.

Ulaznice u prodaju kreću u ponedjeljak 9. rujna po early bird cijeni od svega 170 kuna. Ta cijena ostat će aktualna do 20. listopada, kad se penje na 190 kuna. Ukoliko ih ostane, na dan koncerta ulaznice će stajati 220 kuna. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13) i Aquarius CD Shop (Varšavska 13), Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2a), sva prodajna mjestima Eventima i online www.eventim.hr.

Nadav Kander

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 18:13