SNIMA SE I DOKUMENTARAC O BENDU

EKSKLUZIVNA PREMIJERA NOVOG SPOTA KOJOTA 'Oprosti što te volim' najljepša je pjesma s njihova aktualnog albuma, u videu glumi i frontmenova kći

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 16.10.2019. u 08:59

Radislav Jovanov Gonzo

 

Nakon hvaljenog četvrtog studijskog albuma "Sve je pod kontrolom?" objavljenog u ožujku ove godine, kojim su dokazali da rock nije mrtav, Kojoti predstavljaju novi singl i pripadajući video spot za radio edit verziju pjesme "Oprosti što te volim". Ono što naročito plijeni pažnju jest činjenica da su glavne uloge ljubavnog para u spotu dobili Pia (kći frontmena benda Alena Marina) i Vili Gobac.

Radislav Jovanov Gonzo
 

- Ta pjesma nam je od početka bila centralna stvar s novog albuma i jako nam je bitna. Zato smo režiju prepustili najboljem redatelju, a to je oduvijek bio Radislav Jovanov Gonzo - izjavili su članovi Kojota o novom singlu i spotu za "Oprosti što te volim", koji im je ujedno i najdraži broj na albumu, ponajviše zbog bolno iskrenog teksta iza kojeg stoji autor i gitarist Davor Viduka.

- Kako kaže naziv pjesme, ovo je samo vizualna asocijacija na puno mladih, pa i starijih  parova koji se vole, kako se već vole... Kao da  su stalno  u tom obostranom začaranom krugu ljubavi, ljubomore, strasti  i mržnje. Teško im je biti zajedno, a ne mogu jedan bez drugoga - kaže redatelj spota Radislav Jovanov Gonzo o samoj ideji novog genijalnog video spota koji vrvi različitim emocijama.

 

Nakon brojnih festivalskih nastupa ovoga ljeta po Hrvatskoj, BiH i Srbiji (gdje su svirali pred više od 100.000 posjetitelja na Belgrade Beer festu), pravu veliku promociju aktualnog albuma "Sve je pod kontrolom?" Kojoti spremaju 25. listopada u Velikom pogonu Tvornice kulture.

- Na koncertu će, osim Kandžije, biti još puno gostiju, ali to neka ostane iznenađenje. Bit će spektakl i publika će dobiti porciju od dva sata žestokog rock’n’rolla. Bend koji će svirati prije nas su riječki Turisti, sastav u kojem je glavni autor legendarni Vava iz Laufera - otkriva Davor Viduka detalje oko same koncertne promocije.

Upravo je spomenuti album "Sve je pod kontrolom?" rock kritika jednoglasno proglasila daleko najkvalitetnijim albumom u opusu Kojota, s čime se slaže i sam bend, a isti već slovi i kao ozbiljan kandidat za najbolji domaći rock album godine. Svemu tome u prilog idu i odlične reakcije publike na nove pjesme na koncertima, dok je sam povratak Kojota na scenu doživljavan kao najbolji povratak nekog benda u Hrvatskoj.

Radislav Jovanov Gonzo
 

Svakako vrijedi istaknuti i kako se planira početak snimanja dokumentarnog filma o bendu, zakazan također za 25. listopada, na dan promocije albuma "Sve je pod kontrolom?" u Tvornici.

Film, čiji službeni naziv još nije poznat, kreće iz Tvornice i kroz sljedećih godinu dana pratit će bend na nastupima. O 25 godina Kojota pričat će bivši i sadašnji članovi, glazbeni kritičari i fanovi, a osim materijala snimljenih za potrebe dokumentarca, bit će korišteno mnoštvo dosad neprikazanih arhivskih snimaka.

Scenarist i autor filma je Jadranko Pongrac koji potpisuje desetak dokumentarnih filmova razne tematike od kojih se posebno ističe "Oči u magli" o legendi hrvatske glazbene scene Zdenku Franjiću.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo