JAZZIANA CROATICA

EKSKLUZIVNI VIDEO: JOSIPA LISAC KAKVU NIKAD NISTE VIDJELI Prvi put u spotu pjesme koju ne pjeva: 'Pjesma je strastvena, dramatična, opasna...'

 Borna Šercar / Promo
 

Dugoočekivani prvi video s nadolazećeg albuma ‘Rise After Fall’ benda Borna Šercar’s Jazziana Croatica konačno je ugledao svjetlo dana. Riječ je o spotu za pjesmu ‘Bura’, u kojem je, osim članova benda, glavna zvijezda naša glazbena diva Josipa Lisac. To je prvi puta u njenoj karijeri da se pojavljuje u spotu neke pjesme u kojoj sama ne pjeva.

- Kad me je Borna zamolio da u njegovom novom spotu za pjesmu 'Bura' prođem onako, kao što je to znao raditi Hitchcock u svojim filmovima, mislila sam da se šali. Bura i ja se mrzimo. Zadala mi je mnoge boli na otvorenim koncertima. U našim dvobojima ona je uvijek bila pobjednica. Ipak, slušajući pjesmu, razmišljala sam kako i ona ima pravo na svoj život... Atraktivna ‘Bura’ Borne Šercara je strastvena, dramatična, nepredvidiva, opasna i jako muzikalna – istaknula je Josipa Lisac nakon snimanja.

Spot je sniman u zagrebačkom Klubu Kontesa. U spotu se, osim Josipe Lisac, pojavljuju i pin up model Ivana Benko (poznatija pod umjetničkim imenom Greta Gardner), plesačica i pobjednica Supertalenta Mateja Ivanković i violistica Ana Marija Šir. Voditelj Benda, Borna Šercar, kaže kako je svima koji su sudjelovali na snimanju rekao da se odjenu onako kako im se sviđa, ono u čemu će najbolje izgledati.

- Josipi nisam ništa rekao, znači da je sve što se vidi njena kreacija, ideja i angažman. Bio sam stvarno oduševljen kad je došla sa šeširom kojeg je dizajnirao Saša Šekoranja i koji se sastoji od stotinu leptira, te obučena u kimono. Izgledala je kao da ju je odjenuo Alan Hranitelj… Fenomenalno – istaknuo je Šercar koji je za glazbu koju je skladao i izvodi s Jazzianom, dosada osvojio tri Porina, a uz to je i domaći endorser uglednog Zildjiana, prve svjetske tvornice činela.

‘Bura’ je prvi spot, a ujedno i najava albuma ‘Rise After Fall’, koji će biti predstavljen u studenom. Riječ je o autorskom albumu vođe benda Borne Šercara koji svira bubnjeve, a s njim još nastupaju i Vojkan Jocić na saxu, Hrvoje Galler na klaviru te Elvis Penava na gitari. Novu pjesmu Šercar je napisao vrlo brzo, kaže. Kad je potom razmišljao o spotu, na pamet su mu padale razne ideje: snimiti kadrove u kojima se vidi kako bura puše na Velebitu, no shvatio je kako bi to bio površan prikaz emocija koje je imao dok je stvarao pjesmu.

- Riječ je zapravo o unutarnjoj buri, borbi u meni, pa je cijeli spot ne neki način metafora i prikaz katarze gdje band počinje svirku, a u ogledalima se naziru neke druge osobe. U jednom trenutku Josipa prohuja spotom, pa se sve mijenja i odlazi u jednom sasvim drugom smjeru – pojašnjava Šercar, kojeg se smatra jednim od najvažnijih domaćih skladatelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:48