'DUH JE HTIO, ALI NISAM MOGAO VIŠE'

ELVIS COSTELLO OTKRIO DA MU JE DIJAGNOSTICIRAN RAK Britanski je glazbenik operiran, međutim zbog oporavka ne može nastaviti turneju i nastupiti u Puli

 Wikimedia.org

Britanski kantautor Elvis Costello otkrio je da mu je nedavno dijagnosticirana "mala, ali vrlo agresivna kancerogena malignost" te da je zbog oporavka od operacije kojoj se podvrgnuo otkazao šest koncerata, među kojima je i onaj u pulskoj Areni, piše The Guardian.

"Prije šest me tjedana nazvao moj specijalist i rekao mi je da bi trebao početi igrati loto. Rijetko kada je, kaže, vidio tako malu, a tako agresivnu kancerogenu malignost koja se može poraziti jednom operacijom. Bio sam presretan jer se naša ljetna turneja mogla nastaviti", napisao je Costello na svojoj službenoj stranici.

Kantautor je otkrio da se za takvu operaciju obično preporučuje tri do četiri tjedna oporavka, ovisno o tome radi li osoba posao za stolom ili neki posao koji zahtjeva već fizički napor. "Nisam mogao procijeniti kako se takva preporuka poklapa sa životom glazbenika na turneji koji svake večeri svira od 90 do 120 minuta. Kad smo stigli u Edinburgh, gotovo pa da sam se zavarao da sam se oporavio", pojasnio je Costello.

Legendarni glazbenik je međutim priznao da se na koncertima u Antwerpu, Glyndeu, Newcastleu i Amsterdamu mučio da mu je publika pomogla da izdrži. "Duh je htio svirati dalje, ali moram prihvatiti činjenicu da će mi biti potrebno još vremena da povratim svu svoju snagu. Moram stoga otkazati ostatak ovog dijela turneje", dodao je Costello.

Ispričao se svima koji su kupili karte za koncerte u Manchesteru, Puli, Grazu, Beču, Tysnesu i Rattviku. Te će osobe povratak novca moći dobiti na mjestu gdje su karte i kupili.

Costello nije rekao koji mu je točno rak dijagnosticiran, ali se u pismu posebno obratio svojim muškim obožavateljima. "Gospodo, pričajte sa svojim prijateljima. Doznat ćete da niste sami. Potražite savjet liječnika ako ste u sumnji ili kada je vrijeme te djelujte što prije kada je to potrebno. Moguće je da će vam spasiti život. Vjerujte me, bolje je to nego da igrate rulet", zaključio je Costello.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:07