'The Devil Stole My Record'

Erotic Biljan & His Heretics vraćaju se s pločom koju su snimili odjedanput u samo šest sati

 Zvonimir Haramija Hans
Koncertna promocija albuma uz druženje s bendom, preslušavanje ploča i slušanje garage rock standarada održat će se u klubu Kavez

Nakon poduže pauze prvaci domaćeg garage rocka Erotic Biljan & His Heretics vraćaju se na scenu s "limited edition" vinilnim izdanjem - 'The Devil Stole My Record'.

Materijal je snimljen odjedanput, u samo šest sati bez dodatnih nadosnimavanja, čime su Erotic Biljan & His Heretics uspjeli uhvatiti svoju sirovu energiju i zvuk po kojem su poznati i kakav "proizvode" na svojim koncertima.

Cijela akcija krenula je kad su kao gosti u radio emisiji 'Soundset Sessions', za koju su ih u studiju Radost snimili inženjeri zvuka Dino Kraljeta i Dimitrij Petrović. Iako je u emisiji emitiran tek dio pjesama, preslušavajući cijeli snimljeni materijal Heretici su shvatili da je dobivena snimka odlična za objavu kao cjeloviti album.

Na ploči se nalazi ukupno 13 pjesma, od toga 12 autorskih, koje predstavljaju presjek rada benda te jedna obrada (The Flaming Sideburns).

Završni miks napravljen je u studiju 'Pod.room' Dražena Gavrilovića Gare (Shoot Me Wendy), s kojim Heretici potpisuju i produkciju. Vinil mastering rađen je u Njemačkoj, a za prepoznatljiv EB&HH dizajn omota zaslužan je etablirani "garage" umjetnik Zvonimir Haramija Hans.

Album je "limited edition", i objavljen je u tri LP varijante - standardni crni vinil, crveni te crveno-crni "splatter" vinil.

Ploča 'The Devil Stole My Record' dostupna je u dućanima Dancing Beara (Zagreb, Split i Osijek) te u Dirty Old shopu. Osim na vinilu, izdanje će biti dostupno i na streaming servisima te za download.

Koncertna promocija albuma uz druženje s bendom, preslušavanje ploča i slušanje garage rock standarada održat će se u klubu Kavez (Savska 160) u četvrtak 16. lipnja u 20 sati. Ulaz slobodan.

EB&HH / Facebook

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:39