DRUŽINA JEDINSTVENOG STILA

FENOMENALNI LA FURA DELS BAUS DOLAZE U LISINSKI Pjesma i ples otvaraju prostor zavođenju, putenosti i hedonizmu

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 26.10.2018. u 15:21

Three artistes hover in the air, wrapped in fluttering veils, Global Rheingold, open-air theater by La Fura dels Baus, Duisburg-Ruhrort, Ruhrgebiet area, North Rhine-Westphalia, Germany, Europe, Image: 88585321, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, imageBROKER
Profimedia, imageBROKER

La Fura dels Baus

 

ZAGREB - Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog u Zagrebu ugostit će 7. i 8. prosinca španjolsku kazališnu družinu La Fura dels Baus, s nastupom pod nazivom "Free Bach 212" koju organizator najavljuje kao eksploziju umjetničke strasti u specifičnoj interpretaciji skupine koja pomiče granice teatra i pretvara pozornicu u igralište koje vrvi zabavom, komedijom, opasnostima i fantazijama.

 

La Fura dels Baus je kazališna družina iz Barcelone koja od 1979. godine osvaja svijet svojom jedinstvenom vizijom teatra. Pozornost svjetske javnosti njezini su članovi privukli svojim doprinosom nezaboravnom spektaklu otvorenja Olimpijskih igara u Barceloni.

 

Zahvaljujući pionirskom pristupu u novom osmišljavanju kazališnog prostora i publike, neprestanoj znatiželji pri istraživanju novih umjetničkih trendova, jedinstvenom stilu i estetici, La Fura dels Baus razvila je osebujan način povezivanja tehničkih osobina s umjetničkim izričajem, koje je kazališni i filmski svijet prepoznao kao "furanski jezik", stoji u najavi.

 

"Neutaživa znatiželja, hrabar istraživački duh, visoko estetizirani izraz povezan s najsuvremenijim scenskim tehničkim rješenjima; sve je to sadržaj velike "furanske kreativne radionice", dodaje se.

 

"Free Bach 212" slobodna je interpretacija Seljačke kantate (Bauernkantate) BWV 212 Johanna Sebastiana Bacha iz 1742. godine. U predstavi su pjesma i ples pomiješani s dvorskim strukturama te kao takvi "otvaraju prostor zavođenju, putenosti i hedonizmu, a interdisciplinarnost i interaktivnost samo su neke od osobitosti kojima ova predstava izoštrava doživljaj".

 

"Burleska, komedija, društvena kritika, izazov zemaljskih užitaka. Sve su to koncepti s kojima nas 'furisti' s Bachom zovu za svoj raskošni stol u taverni elektronske glazbe, multimedijske slike, flamenca, čudesne, neočekivane, nove kazališne i filmske poetike. Ekscentričnost, nekonvencionalnost, inovacija, spajanje tjelesnosti i mističnog, provokativnog i sofisticiranog doživjet ćemo i u programu s kojim La Fura u prosincu dolazi u Lisinski", poručuju organizatori.

 


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo