SPEKTAKL KOJI SE NE PROPUŠTA

FILHARMONIJE MILANA I ZAGREBA PRIPREMAJU KONCERT ZA PAMĆENJE Dvama orkestrima ravnat će veliki maestro Daniele Gatti

Daniele Gatti
 leemage / AFP
 

LaFil - Filarmonica di Milano i Zagrebačka filharmonija pod vodstvom velikog maestra Danielea Gattija održat će 10. ožujka u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Koncert se održava ususret 150. obljetnici Zagrebačke filharmonije i uz hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije.

"Veliki" Gatti dirigira u najvećim glazbenim centrima i surađuje s vodećim orkestrima od Bečke do Berlinske filharmonije. Jedan je od nesumnjivo najvećih dirigenata današnjice, a u Milanu vodi novi i sasvim poseban orkestar, LaFil - Filarmonica di Milano, u kojemu najbolji mladi glazbenici sviraju zajedno s nekima od vodećih glazbenika Scale, RAI-a, Gewandhausa, Berlinske i Bečke filharmonije, Francuskoga nacionalnog orkestra i Rimske opere.

Njih 60-tak u Zagrebu udružuju snage s članovima Zagrebačke filharmonije. Čak 120 glazbenika na pozornici dvorane Lisinski izvest će Prvu simfoniju - Titan Gustava Mahlera, a u Odi zemlji iz opere Mila Gojsalića Jakova Gotovca pridružit će im se naša proslavljena sopranistica Lana Kos.

Sve ljubitelje vrhunske glazbe Zagrebačka filharmonija daruje posebnom promotivnom cijenom od 80 kuna za jednu ili 120 kuna za dvije ulaznice.

Koncert će početi u 19:30 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 11:39