BEND ODUŠEVLJEN IDEJOM

FOO FIGHTERS U HUMANITARNOJ AKCIJI ZA ULJANIKOVCE Istarski umjetnici osmislili plakate za koncert, slavni rokeri odrekli se prihoda od njihove prodaje

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 14.06.2019. u 09:06

Promo, Profimedia

 

Uspomenu na dva rasprodana koncerta Foo Fightersa u pulskoj Areni publika će moći ponijeti i u obliku posebnih plakata izrađenih povodom premijernog gostovanja benda u Hrvatskoj.

 

Sami Foo Fightersi, kao i autori plakata te organizatori koncerta, odrekli su se prihoda od prodaje u korist obitelji Uljanikovaca pogođenih aktualnom krizom u ovom brodogradilištu.

Fantastične autorske radove istarskih umjetnika Aleksandra Živanova i Andree Rosara inspiriranih pulskim simbolima, Arenom i Uljanikom, osobno je odobrio sam bend.

Promo

autor plakata: Andrea Rosar

 

Tri plakata tiskana su u limitiranoj količini od po 300 komada i prodavat će se isključivo na merchandise štandu Foo Fightersa smještenom ispod Arene, u Istarskoj ulici, po cijeni od 100 kuna.

Promo

autor plakata: Aleksandar Živanov

 

Praksa izrade posebnih limitiranih plakata odavno je dio koncertne kulture, a samo kod nas slične akcije radile su se primjerice za nastupe bendova Prophets Of Rage ili Clutch.

Ipak, ovo je prvi put da se spremaju dva plakata te da prihod od njihove prodaje ide u humanitarne svrhe, što je bila ideja koju su Foo Fightersi odmah prihvatili.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo