NASTUP ZA PAMĆENJE

FOTO: BAJAGA NAKON ŠEST GODINA U SPLITU, KONCERT JE BIO RASPRODAN Već uz prve taktove svojih najvećih hitova posjetitelje digao na noge

 Vladimir Dugandžić / CROPIX
 

Nakon prve rasprodane večeri Sna sustipanske noći, stigla je i druga, za koju se već odavno tražila karta i dekica više. Preko 2500 tisuće ljudi, zaplesalo je i zabavilo se pod zvjezdanim nebom, u opuštajućem ambijentu parka na Sustipanu, piše Slobodna Dalmacija.

- Sinoć je bilo prekrasno i ne očekujemo ništa manje čarobnu i romantičnu večer s Bajagom, kojeg je splitska publika očito jako htjela čuti. Nama kao organizatorima je prekrasno i nadam se da se svi zabavljaju kao i mi - kazala je za Slobodnu Jelena Nikolla, jedna od organizatorica ove tradicionalne manifestacije.

Večer prije na koncertu kultnog splitskog benda TBF-a, kratko se vrijeme sjedilo, no za večeras je Momčilo Bajagić Bajaga najavio repertoar s nešto više balada i pjesmama koje splitska publika dugo nije čula, a koje su idealne upravo za ovakav ambijent i romantičnu atmosferu, kakvu organizatori najviše priželjkuju na Snu sustipanske noći.

Frontmen legendarnog pop-rock sastava nije krio uzbuđenje na mjestu nastupa koje je brojne njegove kolege prije njega osvojilo. Premda je početak koncerta kasnio više od pola sata jer su Splićani još uvijek pristizali na Sustipan, Bajaga i instruktori su krenuli s bržim i energičnim taktovima.

- Ljubim te i pokrivam krilima plavog goluba, sanjivu te ostavljam u hodnicima sećanja, sa druge strane jastuka.... - tim stihovima je započeo koncert Bajage na Sustipanu.

- Dobro večer dragi ljudi, veliko mi je zadovoljstvo svirati na ovom mjestu sa screenom iza mene od milijun dolara - kazao je Bajaga pokazavši na more i mjesečinu koja se iza njih nazire.

Nakon prve pjesme pozdravio je uvijek mlađahnu publiku koja ga prati kroz 33 godine karijere. Premda su Splićani bili spremni za sjedenje na dekicama, već je u prvim taktovima Bajaga natjerao većinu publike da ustane i zapleše.

S hitovima "Godine prolaze", "Dobro jutro", "Tišina", "Verujem, ne verujem" i brojnima drugima svirali su na Sustipanu do dugo u noć, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 15:15