PJEVAČKI VELIKAN

FOTO: BIO JE TO JEDAN OD NAJEMOTIVNIJIH KONCERATA U NJEGOVOJ KARIJERI Oliver je posljednji put uživo nastupao u organizaciji lige za borbu protiv raka

Oliver Dragojević
 Nikola Vilić / Cropix
 

Jedan od najvećih hrvatskih pjevača Oliver Dragojević, koji je preminuo u nedjelju u dobi od 70 godina, svoj posljednji nastup uživo pred publikom imao je 15. listopada prošle godine na pozornici splitskog Hrvatskog narodnog kazališta.

Koncert 'Vjeruj u ljubav' organizirala je Županijska liga za borbu protiv raka, od kojega je Oliver i sam obolio. Bio je to pjevačev prvi nastup nakon što je u kolovozu prošle godine doznao tešku dijagnozu, a ispostavilo se da je to bio ujedno i njegov posljednji koncert.

Premda je za prosinac najavio dva velika nastupa u Spaladium Areni, a postojala je i ideja o njegovom koncertu u Frankfurtu, sve je po naputku liječnika ipak otkazao.

Oliver je u splitskom HNK nastupio s Gibonnijem, Tedijem Spalatom i Marijanom Banom, a kulminacija je nastupila Oliverovim izlaskom na scenu kada je izveo pjesmu 'Ključ života' i pobrao ovacije svih prisutnih. U jednom je trenutku skinuo i kapu koja je razotkrila posljedice kemoterapije u vidu gubitka kose, a tada su gotovo svi u teatru i suzu pustili.

Svi koji su bili na tom koncertu svjedočili su emocijama kojima je bio nabijen, a i fotografije koje je tom prilikom snimio naš fotoreporter svjedoče upravo o tome.

FOTOGALERIJA: Posljednji Oliverov koncert

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 23:59