GLAZBENI FESTIVAL NA JARUNU

FOTO: DRUGI DAN INMUSICA OBILJEŽILI NOGOMET, JINXI I VELIČANSTVENI NICK CAVE Publika je urlala za još, pa se legendarni Cave vratio...

 Marko Todorov / CROPIX
 

Unatoč utakmici Hrvatske i Islanda, posjećenost drugog dana INmusica nije bila ništa manja od prvoga, pa se procjenjuje da je i u utorak kroz festival prošao otprilike jednak broj ljudi - 20 do 30 tisuća. Bilo je i stranaca i Hrvata, od kojih se dosta njih moglo vidjeti u kockicama. Događaj ne samo da nije bio izoliran od utakmice, nego je s njom integriran - brojni fanovi nogometa revno su pratili događaje na terenu na hidden stageu, gdje je bila postavljena projekcija utakmice. Pobjeda Hrvatske naveliko se slavila, a jarunsko zdanje preplavilo je more kockica, ali i drugih zastava zemalja diljem svijeta koje su se također podizale u ime slavlja za Hrvatsku. Problema nije bilo ni s padalinama, kojih u utorak uopće nije bilo. Dapače, glazba se slušala najprije uz vedre ružičaste oblake i povjetarca, a i noć je bila ugodna.

Na glavnu je pozornicu najprije stao Ischariotzcky, koji je zagrijao publiku, a nakon njih nastupio je ZmaJ, koji ju je već i rasplesao. Svirali su i Koala Voice, J.R. August, Lika Kolorado, Reykjavíkurdætur i Bad Notion.

FOTOGALERIJA: Prvi dio drugog dana InMusic festivala

Publika je posebno uživala u nastupu hrvatske kantautorice Irene Žilić, a žensku kantautorsku snagu potvrdila je i euforija na nastupu St. Vincent iliti Annie Erin Clark, američke pjevačice i multiinstrumentalistice. Jačinu domaćih aduta potvrdili su i Jinxi, koji su nastupali na susjednom OTP world stageu ususret velikom Nicku Caveu i njegovim The Bad Seedsima. Jinxi su rasturili izvedbama i starih i novih hitova i zagrijali publiku, koja se u rijekama slila na glavni stage.

FOTOGALERIJA: Nastup Jinxa

Nick Cave, odavno miljenik zagrebačke publike, zbog kojeg je nemali broj fanova znao potegnuti i do drugih gradova u regiji (nedavno je nastupio u Beogradu i Ljubljani), nije razočarao ni na svojem trećem zagrebačkom koncertu. Nastup je otvorio srceslamajućom baladom „Jesus Alone“ sa svojeg posljednjeg albuma „Skeleton Tree“, posvećenog njegovom nedavno preminulom sinu Arthuru.

U istom tonu nastavio je s „Magnetom“, skladbom s istog albuma, a apsolutna euforija koja je s odmicanjem vremena sve više ključala nastala je kada je odsvirao jednu od najpoznatijih svojih pjesama „Do You Love Me“. Publika je na kraju urlala za još, pa se veličanstveni Cave vratio i odsvirao još dvije pjesme.

FOTOGALERIJA: Nastup Nicka Cavea

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:47