GLORIJIN KONCERT

FOTO: FILMSKA GLAZBA POD ZVIJEZDAMA Filharmoničari od šume Tuškanac učinili bajku, uz njih su nastupili i Vanna, Nina Badrić i Petar Grašo

    AUTOR:
    • Tina Premec

  • OBJAVLJENO:
  • 13.06.2017. u 23:04

Zagreb, 130617.
Ljetna pozornica Tuskanac.
Koncert filmske glazbe sa Zagrebackom filharmonijom uz goste Petra Grasu, Vannu i Ninu Badric.
Na fotograji: Vanna.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

U bajkovitoj šumi Tuškanac, na Ljetnoj pozornici koju je još 1954. projektirao arhitekt Kazimir Ostrogović, u utorak navečer je održan koncert "Filmska glazba pod zvijezdama" koji je u suradnji sa Zagrebačkom filharmonijom organizirao magazin Gloria.

Bio je to uistinu ekskluzivan nastup, jer su neke od najvećih zvijezda, ali i najiznimnijih glasova hrvatske estrade - Ivana Vrdoljak Vanna, Nina Badrić i Petar Grašo te virtuozi Zagrebačke filharmonije - publici izveli neke od najpoznatijih filmskih pjesama.

Orkestrom je ravnao Krešimir Batinić, a pod njegovom palicom članovi Filharmonije su izveli dionice iz "Ratova zvijezda", "Misije", "Harryja Pottera", "Gospodara prstenova" te mnogih drugih remek-djela.

Nina Badrić otpjevala je među ostalim Princeov kutni hit iz istoimenog filma "Purple Rain", Petar Grašo interpretirao je pjesmu Ljubav sve pozlati iz "Čudnovatih zgoda Šegrta Hlapića", a Vanna impresivno izvela "I Dreamed a Dream" iz "Jadnika".

Ovu glazbenu noć za pamćenje nisu propustila brojna poznata lica poput Davora Tomaškovića, predsjednika uprave HT-a sa suprugom, Perice Jukića, predsjednika uprave HEP-a, Marijana Hanžekovića, Saše Kopljara sa suprugom Renatom, Nikice Ivančevića iz Envy Rooma, Olje Vori, Kaatrine Baban, Dubravka Šimenca, Ivana Huljića te brojnih drugih. Program je vodio Igor Mešin.

 

ELIPSO

Izdvajamo