NASTUP SLAVNOG BRITANSKOG BENDA

FOTO: HISTERIJA ZVANA DURAN DURAN Zagreb doveli u trans već s 'Wild Boys'

 Darko Tomaš / HANZA MEDIA
Fanovi iz Hrvatske i ostatka Europe do zadnjeg trena panično su tražili kartu više

Ulaznice za dugoočekivani zagrebački nastup kultnog engleskog new wave i synth-pop benda Duran Duran rasprodale su se tri dana prije koncerta. S obzirom na to da je glazbeni spektakl na Šalati frontmenu Simonu Le Bonu (58), klavijaturistu Nicku Rhodesu (55), basistu Johnu Tayloru (57) i bubnjaru Rogeru Tayloru (57) jedina svirka u regiji, obožavatelji iz Hrvatske, ali i ostatka Europe, do zadnjeg trenutka panično su tražili kartu više, pritom ni ne pitajući za cijenu.

Oni najvatreniji, koji su na sam dan koncerta planirali kampirati ispred stadiona na Šalati ne bi li uhvatili najbolja mjesta tik ispod pozornice, organizatore su na društvenim mrežama doslovce zatrpali pitanjima mogu li se vrata otvoriti i prije 19.30 sati, kako je bilo najavljeno u službenom priopćenju. Zbog velike gužve u utorak je već od 16 sati bio zatvoren promet u ulicama Šalata i Rubetićevoj od križanja s Vončininom. Onuda su, naime, mogla prometovati samo vozila s dozvolom i stanari.

Produkcijska ekipa legendarnog Duran Durana pozornicu na Šalati postavila je još u ponedjeljak - u poslu ih nije omeo ni ljetni grmljavinski pljusak.

Mr. SLB visits St Marks Church #duranduran #papergodsontour #croatia #zagreb #touristy

A post shared by Duran Duran (@duranduran) on

Pjevač Simon Le Bon i ostatak benda, koji je u 39-godišnjoj karijeri prodao više od sto milijuna albuma, u Zagreb su stigli dan prije svirke. Skromni i nimalo umišljeni, od organizatora su tražili jedino da im osiguraju adekvatan prijevoz i privatne vozače. Popularni glazbenici odsjeli su u hotelu Esplanade, gdje su ih, naravno, već u utorak ujutro pronašli i dočekali najvatreniji obožavatelji. Sudeći po fotografijama koje je jedan talijanski fan club objavio na Instagramu, Britanci su se pokazali kao izrazito strpljive i susretljive zvijezde - sa smiješkom su pozirali s fanovima i potpisivali im autograme.

Opća histerija

- Fanovi Duran Durana potpuno su okupirali Zagreb. Osim Talijana, Slovenaca i Srba, stigli su Mađari, Škoti, sreli smo i ljude koji su zbog koncerta doputovali čak iz Montreala iz Kanade! Kako se približavao početak spektakla na Šalati, rasla je opća histerija oko ulaznica. Neki su za kartu nudili i po tisuću kuna, a bilo je i pojedinaca koji su htjeli izdvojiti sto eura za narukvice koje nose tehničari na koncertu - one obične platnene crvene, na kojima čak ni ne piše Duran Duran! S njima se ne može apsolutno ništa, o upoznavanju članova benda nema ni govora, ali dvije djevojke bile su spremne dati 200 eura za njih samo da ih imaju za uspomenu - otkrio nam je izvor blizak agenciji Los Angeles Agency, koja je i dovela kultni Duran Duran u Zagreb.

Drugo gostovanje

Bendu je ovo bilo drugo gostovanje u Hrvatskoj - prvi put u našoj metropoli svirali su prije čak 16 godina, pa su se ovom koncertu posebno veselile mlađe generacije, koje su zahvaljujući roditeljima odrasle na njihovim megahitovima kao što su “Save A Prayer“, “Electric Barbarella“, “Notorious“, “Wild Boys“, “Come Undone“ i mnogima drugima.

Osim pjesama koje su ih proslavile ‘80-ih, Duran Duran u Zagrebu su sinoć svirali i singlove s aktualnog 14. studijskog albuma “Paper Gods“, koji su objavili u rujnu 2015. godine.

Budući da je Britancima zagrebački nastup jedini samostalni koncert u Europi sve do kraja 2017., hrvatska publika može biti itekako sretna što su Duranovci izabrali upravo Lijepu našu za ovakvu glazbenu poslasticu. Ostale svirke, poput onih na talijanskom Home Festivalu ili irskom Electric Picnicu bile su znatno kraće zbog standardnog festivalskog karaktera. A velika je vjerojatnost da je za cjelovečernji koncert u našoj metropoli lobirao i sam frontmen Simon Le Bon, koji već godinama gaji veliku ljubav prema našemu Jadranu. Naime, među ženama omiljeni pjevač, inače strastveni zaljubljenik u jedrenje, rado ljetuje na hrvatskoj obali, a do sada je obišao Pulu, Brijune, Mljet, Brač i Hvar te otoke zadarskog arhipelaga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:00