ODUŠEVIO NASTUPOM

FOTO KONCERT U ARENI: Nikad bolji Massimo potvrdio je svoju eleganciju i kvalitetu

 Goran Sebelić/CROPIX

Posljednjih godina Massimo ne da ne zna za poraze nego niže uspjeh za uspjehom.

Otkako je 2003. godine revitalizirao solističku karijeru povratničkim albumom “Masssimo” uslijedili su za sumračno diskografsko doba visokotiražni albumi “Vještina”, “Vještina II”, “Sunce se ponovo rađa” i “Dodirni me slučajno” s kojih je jedan od naših vokalno i scenski najelegantnijih pjevača polučio niz hitova te osvojio niz Porina za najbolju vokalnu izvedbu.

Rasprodani koncerti, uključivši i zimus dva uzastopna nastupa u Tvornici kulture, zahtjevna, ali i uspješna “šetnja” Sinatrinim repertoarom uz Big Band HRT-a u Lisinskom 2009., hit-duet “Zar više nema nas” s Nenom Belanom, niz obrada i plodne suradnje s autorima poput Predraga Martinjaka, Aljoše Šerića (ex-Ramirez) i Sandra Baštijančića (ex-En Face) dali su do znanja da je Massimo ne samo iznova omiljen, posebno kod ženske publike, nego i pri vrhuncu duge, ali i turbulentne karijere, začete ranih 80-ih u okrilju art-rock benda Dorian Gray.

Decentan i uhu ugodan

Subotnji, za naše prilike iznimno decentan, uhu ugodan, repertoarno i aranžerski široko postavljen te izvođački maestralan koncert u rasprodanoj pulskoj Areni s gostima poput Nene Belana, Nine Badrić i najtiražnijeg slovenskog kantautora Vlade Kreslina, koji je snimio i uživo prenosio HTV, bio je potvrda statusa Massima kao jednog od naših najpopularnijih pjevača.

Često u nas takvu razinu popularnosti domaćih izvođača, pa i bitno nižu, prate glazbena nedjela, no u slučaju Massima, čak i ako njegovi albumi nisu u cijelosti impresivni kao hitovi skinuti s njih, nema puno mjesta prigovorima.

Prijenos na HTV-u

Stoga valja tek konstatirati da je i za Massima, ali i hrvatsku glazbenu scenu jako dobro i poželjno kad jedan tako sugestivan, kvalitetan i elegantan pjevač - koji pjesme napisane za njega, kao i pjesme koje su prije njega pjevali drugi pjevači i kantautori, “posvaja” svojim vrhunskim izvedbama - zadobije takvu popularnost, prigodno obilježenu obljetničkim, sjajnim i srećom prenošenim i snimljenim koncertom u pulskoj Areni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:53