KRATKI REZIME

FOTO: NIKAD LOŠIJE EUROVIZIJSKO POLUFINALE! Obožavatelji razočarani nakon prve noći, u finalu završila i loša kopija Madonne i sadomazo Islanđani

Predstavnici Srbije, Islanda, Poljske i Cipra
 Ronen Zvulun / Reuters
 

Nikad lošije eurovizijsko polufinale, komentirali su u utorak navečer mnogi razočarani eurovizijski obožavatelji koji tvrde da među sedamnaest skladbi što ih se natjecalo za subotnju završnicu doista nije bilo teško odabrati deset 'manje groznih'.

Dvosatni glazbeno-televizijski show otvorila je Tamta iz Cipra, koja je mnoge podsjetila na lošu kopiju Madonne (prava kraljica popa bi inače u srijedu trebala doći u Tel Aviv gdje nastupa u show programu finala Eurosonga), s pjesmicom 'Replay'. Plavuša koja se s 14 godina udala za dvije godine starijeg momka i maloljetna mu rodila kćer, dobila je ulaznicu za subotnje finale, baš kao i Grkinja Katerine Duska, s pjesmom 'Better Love'.

Prolaz je izborila i najmlađa sudionica ovogodišnjeg Eurosonga, 16-godišnja Zina Kuprijanovič zvana Zena iz Bjelorusije s ne baš upečatljivom pjesmom 'Like It'. U subotu ćemo gledati i Nevenu Ivanović iz Srbije s pjesmom 'Kruna' koju je napisala svom dečku, a kojom se istaknula među ne baš upečatljivom konkurencijom.

U finalu će biti i naočiti Estonac Victora Cronea s pjesmom 'Storm' koja je neke podsjetila na uratke Justina Timberlakea. Tu su nadalje i simpatični momci iz Češke, bend Lake Malawi s pjesmom 'Friend of a friend'.

U finale na krilima sadomazo estetike idu i Islanđani s pjesmom 'Hatrid mun sigra', kao i 'leteće grabežljivice' iz Australije, odnosno Kate Miller Heidke koja je pjesmu 'Zero Gravity' izvela kričeći i lebdeći na savitljivoj motci. U subotu ćemo, na čuđenje mnogih, gledati i Serhata iz San Marina s nimalo originalnom pjesmom 'Say Na Na Na', te možda i najugodnije iznenađenje večeri: slovenski duo Zalu Kralj & Gašpera Šantla s pjesmom 'Sebi', koji na sceni nekima možda izgledaju pomalo dosadnjikavo, ali imaju pjevnu pop pjesmu koja publiku ničim ne iritira.

FOTOGALERIJA: Prva polufinalna večer Eurosonga 2019. u Izraelu

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:28