DOGAĐAJ ZA PAMĆENJE

FOTO: 'ZAGREB JE NAJLJEPŠI GRAD' Veliki glazbenik Drago Diklić održao u Lisinskom samostalni koncert povodom 65. obljetnice umjetničkog rada

 Bruno Konjevic / CROPIX
 

Jedan je od najvećih hrvatskih umjetnika zabavne glazbe Drago Diklić večeras je u dvorani Vatroslav Lisinski održao koncert u povodu 65. obljetnice umjetničkog rada 'Zagreb je najljepši grad'.

Autor popularnih pjesama 'Još samo večeras', 'Opet si plakala', 'Gde si sad moj prijatel', 'Vse bum zapil' i mnogih drugih održao je samostalni koncert uz kvartet najboljih zagrebačkih glazbenika: Julije Njikoš – klavir, Ante Gelo – gitara, Mladen Baraković – bas i Josip Cvitanović – bubnjevi.

- Da bi se u životu mogao ‘ozbiljnije’ baviti glazbom, skužil sam još na vlastitoj maturalnoj zabavi na Ribnjaku. Svirao nam je jedan dobar zabavni orkestar koji je izvodio popularni jazz. S njima je bio Jimmy Stanić, pjevao je veliki hit, pjesmu ‘Mladi poštar’. Jako mi se dopalo to što su ti dečki izvodili. S violine sam nakon toga brže-bolje prešao na posuđeni trombon i saksofon, a muzičari su se zgražali kad bih ja tako dolazio na plesnjake. Govorili bi: ‘Evo ga, opet je došao onaj fiktivac, opet će htjeti svirati’. Otuda nadimak Fiko - ispričao je Diklić nedavno u velikom intervjuu za Jutarnji list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:43