U PETAK SE PLEŠE U PLOČNIKU

GET INVOLVED Iza nove klupske večeri stoji Jermaine Bowley iz Londona koji se zaljubio u hrvatsku obalu i preselio u našu metropolu

 Get Involved
 

Nema monotonije na zagrebačkoj klupskoj sceni – u petak se u Pločniku održava drugo izdanje novog programa Get Involved.

Iza Get Involveda stoji Jermaine Bowley, za prijatelje Jay, a onima koji ga prate kao glazbenika poznat kao BMJ. Rođen je u Londonu i godinama je bio aktivan sudionik tamošnje underground scene. Bavio se DJ-anjem, bio čest gost na piratskim i “standardnim” radio stanicama te organizirao partyje po raznim prostorima britanske metropole.

Osnovao je tri labela i svirao na brojnim festivalima, među kojima je i veliki Glastonbury. Jay se prije nekoliko godina zaljubio u hrvatsku obalu i preselio se u našu metropolu, te je od tada kroz razne kanale uključen u glazbenu industriju ovih prostora, a najnoviji njegov doprinos je upravo Get Involved.

Prvi gost bio mu je Pips, a ovoga puta priključuje mu se DJ i producent Jan Kinčl, jedno od krucijalnih imena zagrebačke scene. Jan u posljednje vrijeme živi na relaciji Berlin-Zagreb, gdje stvara samostalno, kao i u kombinaciji s klavijaturistom Regisom Kattiejem. Još se uvijek priča o njihovom albumu “In Plain Sight”, kojeg su objavili prije godinu dana, a koji je dobio simpatije velikih imena poput Alexa Barcka iz Jazzanove, Lakutija, Laurenta Garniera, Volcova te Tonyja Humphriesa.

Sanjin Kaštelan
Jan Kinčl

Iz svega što rade, Jan i Regis izvlače maksimum i neumorno ispituju sve mogućnosti svojih melodija, pa su dva singla s albuma, “Florette” i “Blue Funk”, dobila i zasebna izdanja, u kojima su u praksi pokazali što znači žanrovska fluidnost.

Iako se Jana u posljednje vrijeme češće može čuti po europskim metropolama nego na domaćem terenu, uvijek rado svira u Zagrebu, većinom na svojoj klupskoj večeri Cycle, koju organizira skupa s Matijom Duićem. Rado je prihvatio i poziv na Get Involved, tim više što je lokacija Pločnik – njemu najdraže mjesto u gradu.

Kakve sve slatke melodije kriju vinili dvojice ovih zanimljivih glazbenika moći ćete čuti u petak s početkom u 21 sat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:53