FILMSKA I POPULARNA GLAZBA

GLAZBA MIJENJA SVIJET NABOLJE Sutra u Muzej za umjetnost i obrt poslušajte besplatni javni koncert Simfonijskog orkestra mladih

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 25.04.2019. u 09:44

Udruga SO DO - El Sistema Hrvatska uz podršku Centra za kulturu i informacije Maksimir, organizirala je besplatnu proljetnu radionicu na kojoj je okupila djecu i mlade iz Istre i Zagreba

U Centru za kulturu i informacije Maksimir, ovih je dana vrlo živo. Osamdeset djece i mladih iz SO DO centara Istra i Zagreb, okupili su se tijekom proljetnih praznika u veliki simfonijski orkestar kako bi zajedno muzicirali.

Tema radionice je filmska i popularna glazba, a uvježbavaju se djela J. Williamsa, H. Shorea, E. Morriconea, Metallice, grupe Queen.

Voditelj radionice je dirigent i umjetnički voditelj SO DO centra Istra, Petar Matošević. U radionicu je uključeno i 10-tak volontera koji brinu o djeci, te djelatnici Centra za kulturu čiji su prostor na nekoliko dana okupirali.

Radionica završava atraktivnim, besplatnim i javnim koncertom u Muzeju za umjetnost i obrt, u petak 26.04.2019. u 16 sati.

Udruga SO DO – El Sistema Hrvatska poziva sve Zagrepčane i goste grada, a osobito mlađu populaciju koja provodi vrijeme u Zagrebu tijekom proljetnih praznika, da ih dođu poslušati.

Glazba nas povezuje! Glazba je komunikacija, most nade, najčudesniji dokaz da nismo sami i izgubljeni. Sve su to rekli neki pametni ljudi, a El Sistema potvrđuje i vjeruje da glazba mijenja svijet nabolje.

Izdvajamo