24. CROATIA BIKE WEEK

HOOK & COOK Bajkerima u Puli direktno sa ribarskog broda nudit će se riblji specijaliteti, a svira bend koji bi i Lemmy poslušao

Gradonačelnik Pule Boris Miletić
 

Već dvadeset i četvrtu godinu zaredom u Puli će se održati Croatia Bike Week u organizaciji kluba Twin Horn MC iz Pule a uz podršku Grada Pule i Turističke Zajednice Grada Pule. Susret koji privlači ljubitelje motora i dobre rock svirke iz cijelog svijeta, zapravo je ljetna atrakcija koja je zacrtala svoj moto turistički brand na europskim i svjetskim kartama. Nudi pravi sajam moto opreme u malom, te obilje dnevnog i noćnog programa.

Pula, poznata po najposjećenijem moto susretu, i ove godine otvara svoja vrata brojnim posjetiteljima iz cijelog svijeta, i to od prošle godine na novoj atraktivnoj lokaciji uz more-pulskoj Vallelungi, na istoj cesti cca 2 km prije stare lokacije, tik uz samu obalu. Prosječna posjećenost ovoga mega Bike Weeka proteklih godina narasla je na preko 15000 posjetitelja, a na početku velikog defilea gradom koji okupi i više od 2500 motora nekoliko puta bio je i sam gradonačelnik Pule - Boris Miletić. U povorci koja je prošla gradom okupili su se motoristi iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Njemačke, SAD-a, Švicarske, Austrije, Francuske, Slovačke, Belgije, Škotske, pa čak i iz Kuvajta te iz brojnih drugih zemalja.

Razvikani moto party koji je jedan od najposjećenijih moto & rock partija u Europi, ove godine svoj program dodatno je pojačao ugostivši niz bandova iz inozemstva, a predvode ih legendarni Nashwille Pussy - energični američki band koji je najbliži svirci AC/DC u sedamdesetima, ili ponajbolji izbor za predgrupu Motorheadu što je svojedobno naglasio i legendarni Lemmy. Supružnici Blaine Cartwright i Ruyter Suys, osovine i pokretači benda koji postoji već više od 20 godina, uživo izvode pravu malu eksploziju rock ‘n’ rolla. Hrvatskoj publici su već poznati sa odličnim live nastupima. Njima će se još pridružiti i Animal House iz Italije, Sister Soul & Blaxperts iz Njemačke, Nevermind iz Slovenije, legendarni Atomci, Hard Time te drugi.

Tjedan će se otvoriti koncertom polaznika i predavača pulskog Rock Campa gdje poznati glazbenici educiraju mlade muzičare, a prvu večer bit će live nastup na Forumu, podno atraktivnog Augustovog Hrama. Svaki dan organizirana je zabava po rasporedu za posjetitelje, a finale će uslijediti za vikend na atraktivnoj Valleulungi.

I ove godine na Vallelungi bit će postavljeni brojni štandovi gdje će se moći naći doslovno sve za bikere - kožnih jakni, rukavica, hlača, čizama, torbi za motore i svih ostalih motociklistima potrebnih stvarčica, kao i nakita i punktova za masažu i tetoviranje. Održat će se i odabir najljepše prerađenog motocikla u nekoliko kategorija (lani smo po prvi puta vidjeli motor od drveta!).

Od noviteta, a i posebnih specijaliteta možemo navesti dolazak poznatog gastro Hook and Cook doživljaja. Direktno sa ribarskog broda nudit će se riblji specijaliteti. Najavljeno je i prisutstvo jednog od poznatih hrvatskih kuhara. Hook & Cook savršeni je spoj ribolova i gastronomske kreativnosti, koji nudi slasne riblje delicije u street food varijanti. Osvojile su već mnoge turističke destinacije, a ove godine će se pridružiti tisućama motorista i ostalim posjetiteljima Croatia Bike Weeka.

Najupečatljiviji događaj ovog velikog festivala rocka, mora i motora za mnoge je zasigurno veliki moto defile kada nekoliko tisuća motora krene gradom, a on će se ove godine održati 1.9. u 16 sati. Sa Vallelunge kolona će krenuti kroz grad, proći podno antikne pulske Arene, a zaustavit će se i na samoj rivi radi velike zajedničke fotografije. Impozantan defile svake godine izmami uz cestu tisuće posjetitelja koji mašu i pozdravljaju bajkere.

Oni koji dođu sa svojim motociklima, imaju besplatan ulaz, a ostali plaćaju ulaznicu pedeset kuna koja vrijedi sve dane manifestacije. Svi sudionici također imaju mogućnost kampiranja, a kampirati se može na lokaciji Vallelunga sve vrijeme trajanja manifestacije od 27.8. do 2.9.

Posjetiteljima se nudi i prijevoz brodom s gradske rive na Vallelungu. Mjesto polaska i raspored vožnje bit će objavljeni na web stranicama te označeni natpisom na gradskoj rivi i na molu na samoj lokaciji moto susreta. Brod kreće svaki puni sat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:46