UŽIVO U SPLITU

HRVAT OD ZANATA Ironičan country recept za uspjeh Picksiebnera

 press
 

Nakon uspješno završenog posljednjeg studijskog albuma 'Skladište duhana' Picksiebneri se vraćaju sa novim singlom 'Hrvat od zanata'. Melodična country šansona, veselog, ali ovoga puta malo sporijeg ritma, govori o današnjoj slici Hrvatske i kako uspješno postati pravi "Hrvat od zanata".

„Nakon posljednjeg studijskog albuma 'Skladište duhana', na kojem je odradio produkciju, naš prijatelj Mario Domazet odlučio nas je jednom prilikom upoznati sa svojim starim znancem Bogdanom Božinovićem. Bogdan, inače samozatajni zagrebački samouki šansonjer nakon podužeg ugodnog druženja predstavlja nam svoj glazbeni uradak kojim je na vrlo ironičan način okarakterizirao sadašnja društvena zbivanja. Kako smo se s njegovim stavovima složili, prihvatili smo ponudu da u vlastitom aranžmanu napravimo njegovu pjesmu", kažu Picksiebneri.

Bend je Bogdanu predstavio svoje viđenje pjesme i zajedno s dugogodišnjim prijateljem i višestruko Porinom ovjenčanim producentom Dragutinom Smokrovićem Smokvom snimili su neobičan uradak jer je u pjesmi korištena, za ovo podneblje netipična, kombinacija instrumenata (banjo, indijski harmonij, slide resonatorska gitara, bas i bubanj).

Picksiebnere se može poslušati uživo ove subote 17. ožujka u klubu Judino drvo u Splitu, gdje će sa splitskom publikom proslaviti dan Sv. Patricka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:48