KANTAUTORSKA KUĆA SLAVNIH

JAY Z RAME UZ RAME S LENNONOM, DYLANOM, COHENOM I SPRINGSTEENOM Nikada u karijeri nije koristio papir i olovku, sve je rime skladao u glavi

LONDON - SEPTEMBER 17: Jay-Z peforms at the Roundhouse in Camden on September 17, 2009 in London, England. (Photo by Samir Hussein/Getty Images)
Samir Hussein / Getty Images

Jay Z tijekom nastupa u Londonu

Jay Z postao je prvi raper ikada nominiran za ulazak u prestižnu Kantautorsku kuću slavnih, prenosi NME.

Ugledna organizacija, čija je misija 'očuvanje, odavanje počasti i slavljenje nasljeđa velikih tekstopisaca čiji je rad obogatio svjetsku kulturu', objavit će koji umjetnici biti primljeni u Kuću tijekom ceremonije koja će se održati 15. lipnja 2017. godine u New Yorku.

Prisutnost Jay Z-evog imena među nominiranima osobito je značajno budući da je 46-godišnjak tako postao prvi raper kojeg je ova organizacija na ovaj način priznala. Kantautori sve kvalificiraju za članstvo u Kući slavnih 20 godina nakon izlaska njihove prve pjesme.

Jay Z-ev prvi album 'Reasonable Doubt' izašao je 1996. godine i ove godine slavi 20 godina starosti.

 

 

Osim bruklinškog rapera, Madonna, Cat Stevens i George Michael također su nominirani za uvrštenje u Kantautorsku kuću slavnih. Članovi organizacije mogu glasati za dva kantautora koji izvode svoje pjesme i za tri kantautora koji ih samo pišu za koje vjeruju da bi ih se trebalo primiti u Kuću sljedeće godine.

Glasovanje se završava 16. prosinca, a u pet će izvođača biti primljeno u Kuću slavnih 2017. godine.

Izdvajamo