SVIRAJU U ARENI

Još mjesec dana do koncerta The Curea u Zagrebu, u prodaju pušten posljednji kontigent ulaznica za parter

The Cure na INmusicu

 Marko Todorov/CROPIX
Nastup bi trebao trajati 135 minuta, a predgrupa će biti škotski post-punk/indie rock band The Twilight Sad

Britanski The Cure, ikone alternativne rock glazbe, za mjesec dana će u zagrebačkoj Areni imati svoj prvi samostalan koncert u Hrvatskoj gdje su oduvijek imali kultni status i vjerne poklonike.

"Ogromna baza domaćih obožavatelja ovoga benda koji ne posustaje ni u nastupima, ni u izdavaštvu niti nakon 44 godine od osnutka, napokon će doći na svoje i vidjeti dugoočekivani samostalni nastup The Curea", stoji u najavi koncerta organizatora Charm Music Croatia.

The Cure su već nastupili u Hrvatskoj, ali to je bio festivalski koncert u sklopu INmusica 2019. godine.

Zagrebački koncert, 27. listopada, održava se u sklopu najavljene europske turneje "The Cure Tour 22". Trebao bi trajati 135 minuta, a predgrupa će biti škotski post-punk/indie rock band The Twilight Sad.

Bit će to jedan od 44 koncerta u 22 zemlje na turneji koja najavljuje novi, dugoočekivani album "Songs Of A Lost World", prvi nakon "4:13 Dream" iz 2008.

The Cure su osnovani 1978. u Crawleyju u Engleskoj, a iste godine imali su i svoj prvi koncert u nizu od današnjih više od 1500. Bend dosad ima 13 studijskih albuma, više od 40 singlova i niz nastupa na najvećim festivalima te u arenama. Nosači zvuka dosad su im prodani u 30 milijuna kopija širom svijeta, uključivši niz live albuma i soundtrackova.

The Cure je svojom glazbom obilježio živote generacija obožavatelja, a iako ih je teško svrstati u pojedinačan glazbeni žanr, utjecali su na formiranje nekolicine njih, kao što su goth rock, new wave i post-rock, podsjećaju organizatori.

Živa svirka i direktan kontakt s publikom ono su što im najbolje ide - prije dvije godine glazbeni časopis NME proglasio ih je najboljim festivalskim headlinerima.

To su dokazali i na INmusicu. Za publiku sa spomenutoga koncerta ostaje upamćeno kako je, nakon što je "kjurovcima" u ukupno više od sva sata svirke otkazao razglas tijekom izvođenja "A Night Like This", sama otpjevala taj popularni ljubavni hit, uz iznenađenje i odobravanje benda na pozornici.

Te 2019., nakon festivalske turneje od tri mjeseca, imali su zapaženi trosatni koncert u Mexico Cityju. Petorica članova The Curea iste su godine svečano primljeni u Rock & Roll Hall of Fame.

U prodaju za zagrebački koncert upravo je pušten posljednji kontigent ulaznica za parter. Svih ostalih kategorija ulaznica još ima, osim Tribina gore 3.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:35