'CANTO AMOROSO'

JUBILARNI KONCERT U ISTARSKOM NARODNOM KAZALIŠTU Tamara Obrovac na Valentinovo u rodnoj Puli ugostit će Krunu Levačića, Matiju Dedića, Elvisa Stanića...

 Goran Šebelić / EPH

Tamara Obrovac, naša najagilnija jazz glazbenica, ove godine ne samo da slavi okruglih deset uzastopnih godina nastupanja u Istarskom narodnom kazalištu u Puli, nego i promovira svoj deseti po redu album, “Canto Amoroso”.

Ovaj jubilarni koncert Tamara Obrovac održat će uz svoj Transhistria ensemble, s kojim je 2007. godine i započela ovaj ciklus koncerata na Valentinovo, no pridružit će im se i neki od glazbenika s kojima je tijekom ovih 10 godina surađivala. Bit će tu uz standardnu postavu Tamarina Transhistria ansambla ( Faust Beccalossi, Uroš Rakovec, Žiga Golob, Kruno Levačić) još i Matija Dedić, Elvis Stanić, Dario Marušić, Karen Asatrian, Branko Sterpin, Luka Žužić, Luka Vrbanec i Klapa Terankei. Svirat će se, dakle, skladbe s najnovijeg albuma, ali i izbor skladbi koje je Tamara Obrovac u različitim glazbenim formacijama izvodila tijekom dosadašnjih koncerata u pulskom kazalištu.

"Vjerujem da smo tijekom ovih deset godina pokazali da možemo 'domaćim snagama' organizirati kvalitetan koncertni događaj, te time doprinijeti kulturnom životu grada i u zimskom periodu”, rekla je Tamara u najavi koncerta, a ovom prilikom valja napomenuti i da će album “Canto Amoroso”, objavljen 2015. u ograničenoj hrvatskoj nakladi, ove godine izdati i austrijski Alessa Records.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:39